17 Ağustos 2012 08:55

Sahnesine son kez çıktı

Tiyatromuzun ustalarından Müşfik Kenter, Kenter Tiyatrosunda düzenlenen törenle uğurlandı. Törene oyuncunun ailesi, yakınları, öğrencileri ve çok sayıda sanatçı arkadaşı katıldı.Kanser hastalığına bağlı akciğer enfeksiyonu şikayeti ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Usta Tiyatrocu Müşfik Kenter’in son k

Sahnesine son kez çıktı
Paylaş

Kanser hastalığına bağlı akciğer enfeksiyonu şikayeti ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Usta Tiyatrocu Müşfik Kenter’in son kez tiyatro sahnesine çıktığı törende, eşi Kadriye Kenter, kardeşi Yıldız Kenter, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, öğrencileri ve sanatçı arkadaşları yer aldı. Kalabalık nedeniyle birçok kişi salona giremedi. Kenter’in çiçeklerle süslenen tabutu sahneye getirildiğinde salondakiler dakikalarca alkışladı. Kenter Tiyatrosundaki törene katılımın yoğunluğu dikkat çekerken birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Pek çok sanatçı da konuşmakta güçlük çekti.

KARDEŞİNE SESLENDİ

Sahneye ilk konuşmayı yapmak üzere ablası Yıldız Kenter çıktı. Kısa konuşmasında Yıldız Kenter, kardeşine ‘Müşfik salon doldu’ diye seslendi.

Eşi Kadriye Kenter ise Müşfik Kenter’in  kimsenin arkasından konuşmamasını vasiyet ettiğini söyledi ve salonu dolduran herkese teşekkür etti. Müşfik Kenter’in öğrencileri sahneye çıkıp hocalarına son kez teşekkür etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de törende kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra Müşfik Kenter’in oyunlarda giydiği kostümleri ve fotoğrafları sergilendi. Müşfik Kenter’in Kenter Tiyatrosunda yapılan törenin ardından Teşvikiye Camiinde kılınan öğle namazının ardından Kenter’in naaşı Kilyos Aile Mezarlığında toprağa verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Klişeleri ters köşe eden bir sergi

SONRAKİ HABER

MAZLUMDER'e saldırı kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...