26 Şubat 2018 06:31

'Dr. Dursun Yaşar Ulutaş neden görevine iade edilmiyor?'

CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan Dr. Dursun Yaşar Ulutaş'ın göreve iadesini talep etti.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, barışı savunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ancak daha sonra görevinden uzaklaştırılan Dr. Dursun Yaşar Ulutaş’ın görevine iade edilmesi gerektiğini vurguladı. Tümer'e yanıt veren Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, konudan haberdar olmadıklarını söyledi.

SADECE ULUTAŞ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyesi 11 doktordan sadece Adana Gazipaşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Dursun Yaşar Ulutaş’ın görevinden uzaklaştırıldığını kaydeden Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada haksızlığın giderilmesini istedi.

ULUTAŞ'IN GÖREVE İADESİNİ TALEP ETTİ

Sadece barış dedikleri için gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin serbest bırakıldığını hatırlatan Tümer, Dr. Ulutaş’ın göreve iadesini talep etti.

Açıklamalarının hiçbir suç içermediği yargının yetkili organlarınca da belirlenen hekimlerin, insanların fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlığı açısından onarılmaz sorunlarla karşı karşıya kalmasını elbette istememesi gerektiğini kaydeden Tümer, “Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Dursun Yaşar Ulutaş’ın görevi de diğer hekimler gibi insanı yaşatmaktır ve yaşamı savunmaktır. Gözaltından sonra serbest kalan Dr. Dursun Yaşar Ulutaş neden açığa alınmıştır? Sadece ‘barış’ dediği için görevinden uzaklaştırılan sayın Ulutaş görevine iade edilmelidir” diye konuştu.

RECEP AKDAĞ’IN HABERİ YOK!

Tümer’in konuşmasına yanıt veren Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını, idari soruşturmanın sebebine ve sonuçlarına bakılması gerektiğini kaydetti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ta avukata evinin önünde silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Termik santrallarda Aralık'ta 7.18 milyon ton kömür yakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...