24 Şubat 2018 18:32
Son Güncellenme Tarihi: 25 Şubat 2018 02:34

BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye'de ateşkes kararı

BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilen tasarı ile Suriye'de en az 30 günlük ateşkes kararı alındı. Ateşkes 72 saat içerisinde başlayacak.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilen tasarı ile Suriye'de en az 30 günlük ateşkes kararı alındı. Ateşkes kararı 72 saat içerisinde hayata geçecek.

BBC'nin haberine göre Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve Doğu Guta'daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes kararı alındı.

Suriye genelinde insani yardımların ''güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir'' bir şekilde ulaştırılabilmesi ve ''durumu ağır hasta ve yaralıların'' tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan ''gecikmeden'' çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edildi.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, karar hakkındaki soruya verdiği cevapta, "En az 30 gün insani ateşkes talebinde bulunan kararı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ayrıca; Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğü ile siyasi birliğini tehlikeye atan terör örgütleriyle mücadele etmeye yönelik gayretlerini sürdüreceğini de sözlerine ekledi. 

MERKEL VE MACRON, PUTİN İLE ATEŞKESİ GÖRÜŞECEK

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Suriye'de uygulanması planalan bir ay süreli insani ateşkes ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Down sendrom futsal milli takım seçmeleri Alanya'da başladı

SONRAKİ HABER

Osmaniye'de 150 dükkanın bulunduğu çarşıda yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...