05 Nisan 2011 04:13

Japonya'da ölü sayısı 12 bini aştı

Japonya'da 11 Mart günü meydana gelen 9,0 büyüklüğündeki deprem ve tsunami felaketinde ölenlerin sayısı 12 bin 259'a yükseldi.Japon polisinden yapılan açıklamada, 15 bin 315 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Ölü sayısı Miyagi'de 7 bin 318, Iwate'de 3 bin 529 ve Fukuşima bölgesinde ise 1113 olarak a&

Japonya'da ölü sayısı 12 bini aştı
Paylaş

Japon polisinden yapılan açıklamada, 15 bin 315 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Ölü sayısı Miyagi'de 7 bin 318, Iwate'de 3 bin 529 ve Fukuşima bölgesinde ise 1113 olarak açıklandı.

Japon yetkililer, depremdeki kayıplardan bazılarının felaket bölgesinde olmayabileceğini, bu kişileri tsunaminin denize sürüklemiş olmasının muhtemel olduğunu, 2004 yılındaki büyük tsunami felaketinde olduğu gibi, kayıpların çoğunun cesedinin bulunamayacağını belirtiyor.

RADYASYONLU SU OKYANUSA AKITILIYOR

Deprem ve tsunamiden zarar gören Fukuşima nükleer santralinda durumun Çernobil nükleer felaketine yaklaştığı belirtiliyor. Dün nükleer santralden 11 bin ton kirli suyun okyanusa akıtılmasına başlandı. Bununla radyasyon düzeyi daha yüksek suya depolarda yer açılması amaçlanıyor.

Hükümet sözcüsü Yukio Edano, bu önlemin güvenliği sağlama açısından kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Edano, denize akıtılan suyun depolara pompalanacak sudan daha az radyasyonlu olduğunu belirtti.

SANTRAL ÇERNOBİL GİBİ KAPATILACAK

Uzmanlar santralin, Çernobil kazası sonrasında olduğu gibi, betonla ya da özel bir çadırla kapatılmasını en yakın olasılık olarak değerlendiriyor. Bunun için ABD ve Almanya’dan dünyanın en büyük 4 beton pompası Japonya’ya gönderilecek.

ABD ayrıca radyasyona dayanıklı robotları ve 140 civarında radyasyon güvenlik uzmanını Japonya’ya gönderecek. Robotlar santralın girilemeyen yerlerinden veri ve görüntü geçerek sızıntının giderilmesine yardımcı olacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Urartu tarihi mirası yok oluyor

SONRAKİ HABER

5 bin siyasi tutsak 4 talep için açlık grevi başlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...