17 Ağustos 2012 07:18

Akdoğan’dan ‘Kürtlerin temsilcisi’ tartışması

AKP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kürtlerin temsilcisi olan partinin BDP değil AKP olduğunu iddia etti. NTV’ye dün akşam konuk olan AKP’li Akdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.AYGÜN’ÜN AÇIKLAMALARI RAHATSIZ ETTİCHP’li Hüseyin Aygün’ün ka&cc

Akdoğan’dan ‘Kürtlerin temsilcisi’ tartışması
Paylaş

AYGÜN’ÜN AÇIKLAMALARI RAHATSIZ ETTİ

CHP’li Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını “vahim bir olay” olarak niteleyen Akdoğan, “Biz de bu olaya ciddi tepki gösterdik. Bu hepimize yönelik, demokrasiye yönelik bir saldırı girişimidir” dedi. Aygün’ün serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Akdoğan, açıklamaların CHP içinde bir rahatsızlığa neden olduğunu öne sürdü ve “Eli silahlı teröristleri masum gösterecek açıklamalar toplumda rahatsızlık uyandıran konular” ifadelerini kullandı.

‘KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ AK PARTİ’DİR’

Süren askeri operasyonlar ve bölgedeki çatışmalara da değinen Akdoğan, “Terörle mücadele olması gereken bir şey” dedi. Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgede KCK denilen, Kürtlere baskı yapan paralel devlet oluşturmaya çalışan bir yapılanma var. Buna karşı devlet, güvenlik politikalarını öne çıkarmak, vatandaşını korumak zorundadır. Güvenlik politikaları bu işin bir ayağıdır. Burada siyasetle müzakere, AK Parti’nin devleti temsil ederek masaya oturması ve Kürtleri temsilen de BDP’yi karşısına alması değildir. Neticede AK Parti bölgenin birinci partisidir. Kürtleri temsil eden en büyük siyasi hareket AK Parti’dir. BDP Kürtlerin temsilcisi olarak kendini gösterecek bir parti değildir.”

ÇATIŞMALAR NEDEN UZADI?

Akdoğan, Hakkari Şemdinli’deki operasyonların ise “sivil kayıp verilmemesi için” uzadığını söyledi. PKK’nin belirli bir alanda hakimiyet kurma çabasında olduğunu söyleyen Akdoğan, “Suriye’deki olaylar PKK’nın kimyasını bozmuş durumda” dedi.

‘AKP ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU’

Kürt sorununun çözümü için parti olarak ellerini taşın altına koyduklarını iddia eden Akdoğan, yine muhalefeti eleştirdi. Akdoğan şunları söyledi: “Müzakere, partilerin bir araya gelerek bir diyalog tesis etmesi, uzlaşı arayışında olması demektir. Biz bu bağlamda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Başbakanımız ile bir araya gelmesine çok önem verdik. BDP’ye de bizim kapımız hiçbir zaman kapalı olmadı. Bakanlar düzeyinde, milletvekilleri düzeyinde sürekli temas halinde olduk. Ama şunu da göz ardı etmememiz gerekir. Bu süreçte AK Parti elini taşın altına koyarken, sürekli eleştiriye maruz kalmıştır”

‘AKP GEREKEN HER ŞEYİ YAPTI’

Kürt sorununun çözümü için AKP’nin her şeyi yaptığını iddia eden Akdoğan, “Kürtçe televizyon, seçmeli ders gibi bir çok adım attık” dedi. Akdoğan, “Bu süreçte PKK süreci sabote edecek her türlü saldırıyı yaptı. BDP de toplumu gerecek her türlü söylemi ortaya attı” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çelik: 138 bin 180 öğretmen ihtiyacı var

SONRAKİ HABER

Tekboy işçileriyle dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...