24 Şubat 2018 09:11

Okul yakınına baz istasyonu kurulmasına tepki

Balıkesir’de, Kızıklı Ortaokulu’nun yanına kurulan baz istasyonuna öğrenci velileri tepki gösterdi.

Paylaş

Burhaniye ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki bin 61 haneli Kızıklı Mahallesi'nde 215 öğrencinin eğitim gördüğü ortaokula 20 metre mesafeye yeni kurulmaya başlanan GSM şirketine ait baz istasyonunu, velilerin tepkisini çekti. Okul bahçesinde toplanan 20’ye yakın veli, öğrencilerin sağlıklarının tehlike altında olduğunu söyleyerek, baz istasyonun başka bir yere taşınmasını istedi.

Öğrenci velilerinden Rukiye Uzun, okulun yakınına baz istasyonu kurulmasını kabul etmelerinin mümkün olmayacağını belirterek, “Okulumuzun yanına baz istasyonu kurmuşlar. Okulun ve çocukların dibinde biz bu baz istasyonunu istemiyoruz” dedi.

Velilerden Sevim Tunca ise çocukların sağlığı için bu baz istasyonun okulun yanından kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Mahalle Muhtarı Ahmet Sezer de velilere destek vererek, baz istasyonun okulun yanından başka bir bölgeye taşınması için elinden geleni yapacağını söyledi, “Çocuklarımızın sağlığı önemli” diye konuştu.

Emine Tunca ise, baz istasyonun kaldırılmaması durumunda velilerin çocuklarını okula göndermeyerek protesto edeceğini ifade etti. Velilerin tepkisi sırasında baz istasyonunun kurulma çalışmalarının devam ettiği görüldü. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Sındır: Kadro beklerken açlığa terk edildiler

SONRAKİ HABER

Yalova’ya şap salgını nedeniyle hayvan giriş-çıkışı yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...