17 Ağustos 2012 03:04

Depreme dayalı rant politikalarından vazgeçin

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Marmara depreminin 13. yılı dolayısıyla Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi."17 Ağustos'u unutma depreme hazır ol" pankartını açan TMMOB üyeleri, "AKP'nin yaptığı kentsel dönüşüm değil, rantsal dönü

Depreme dayalı rant politikalarından vazgeçin
Paylaş

"17 Ağustos'u unutma depreme hazır ol" pankartını açan TMMOB üyeleri, "AKP'nin yaptığı kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm", "Kenti sermayeye peşkeş çektirmeyeceğiz" ve "İstanbul'u satanı halk da satar" dövizleri açtı. Çok sayıda kişinin destek verdiği yürüyüşte sık sık "İstanbul halkındır sattırmayacağız", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" ve "Deprem değil AKP felakettir" sloganları atıldı. İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na yapılan meşaleli yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Süleyman Solmaz okudu. Solmaz, Türkiye'nin uzun yıllar Marmara'da 1999 yılında yaşanan depremin etkisinde kaldığını söyledi.

Solmaz, Türkiye'de iktidara gelen bütün siyasi iktidarların deprem gerçeğini unuttuğunu ve bu durumun da ülkeyi felaketlere sürüklediğini kaydetti. Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Solmaz, AKP iktidarının da bu gerçeği dikkate alarak önlem alması gerektiğinin altını çizdi. AKP'nin TOKİ ile depremi karlı bir pazar alanı olarak gördüğünü söyleyen Solmaz, "Bu ülkede deprem sonrası oluşan acı ve korkular suiistimal edilerek deprem sözü artık rant sözü ile eş anlamlı hale gelmiştir. Devlet üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Ranta ve kara dayalı politikaları terk etmeli. Depremlerin afete afetlerin de büyük felaketlere dönüşmesinin önüne geçmelidir" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bu direnişler işçilerin ayak sesleri

SONRAKİ HABER

HSBC bombacısı Halep'te öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...