22 Şubat 2018 18:01

Esad ve Lavrentyev Suriye’de siyasi çözüm sürecini görüştü 

Beşar Esad’ın Şam’da Rusya Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ile Suriye’deki siyasi çözüm sürecini konuştu

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Şam’da Rusya Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ile yaptığı görüşmede Suriye’deki krizin siyasi yollardan çözülmesi için gerekli şartların ele alındığı bildirildi.

Sputnik’in Suriye Devlet Başkanlığı basın dairesinden görüşmeye ilişkin Twitter'da yapılan açıklamaya dayandırarak yaptığı haberde, Esad'ın bugün Rusya Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in başkanlığındaki Rusya heyetini kabul ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Görüşmede taraflar, terörle mücadelede yapılan işbirliğinin sürdürülmesi ve Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde elde edilen başarılara istinaden siyasi sürecin geliştirilmesi için gerekli koşulların yaratılması için ortak çabaların arttırılması konularını ele aldı" ifadelerine yer verildi.

'BAZI BATILI ÜLKELERİN İKİYÜZLÜ TAVRI ORTAYA ÇIKTI'

Açıklamaya göre görüşme sırasında Lavrentyev, terörist grupların Suriye halkına yönelik eylemlerinin giderek tırmanmasının ve bunun bazı Batılı ve bölgesel devletler tarafından desteklenmesinin, bu ülkelerin ‘ikiyüzlü' olduklarını teyit ettiğinin, ayrıca Suriye'deki savaşı sona erdirme isteği ve siyasi çözüm arayışıyla ilgili yalan açıklamalar yapıldığını gösterdiğinin altını çizdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'ABD ve PYD Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit ediyor'

SONRAKİ HABER

ZMO Adana Şubesi: Çiftçi üretim sürecinin dışında kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...