22 Şubat 2018 10:29

Almanya'da Gazeteci Hilmi Toy’a özgürlük istendi

Almanya Göçmen İşçiler Fedarasyonu (AGİF) Stuttgart şehir merkezinde Gazeteci ve Sendikacı Hilmi Toy’a özgürlük talep etti.

Paylaş

Ali ÇARMAN
Stuttgart

Türkiye’de basına ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılara karşı yurt içinden ve dışından tepkiler devam ediyor. Almanya Göçmen İşçiler Fedarasyonu (AGİF) Stuttgart şehir merkezinde Gazeteci ve Sendikacı Hilmi Toy’a özgürlük talep etti.

AGİF adına yapılan açıklamada; “Türkiye cezaevlerinde sayısız gazeteci ve insan hakları savunucusu sudan bahanelerle tutuklu bulunmakta. Hilmi Toy arkadaşımızda bunlardan birisidir. Halkın haber alma hakkı önündeki engeller kaldırılmalı ve bütün gazeteciler serbest bırakılmalı” denildi. Türkiye’de basına ve gazetecilere yönelik baskıların hep var olduğuna dikkat çekilen açıklamada lu ifadelere yer verildi: “Ancak son birkaç yıldaki gelişmeler had safhaya vardı. Mevcut iktidar en sırada bireleştiri karşısında saldırganlaşmakta, gerçeklerin halk tarafında öğrenilmesinde korkmaktadır.”

Gazeteci Necati Abay ise konuşmasında; “Hilmi Toy 15 Haziran 2016 dan bu yana tutsak edilmiş durumda. Hilmi Toy’un yaşamının önemli bir bölümü Stuttgart’ta geçti. Burada demokratik eylemlere katılan ve haberini yapan Hilmi Toy kamuoyu tarafında bilinen bir isim.Gazetecilerle dayanışma eylemleri devam edecek” dedi.

Almanca yapılan basın açıklaması konuşmalarında sonra, “Gazetecilere özgürlük”, “Yaşasın Uluslararası dayanışma” sloganları ile eylem sonlandırıldı.
 

ÖNCEKİ HABER

Esenler'de göçük altında kalan işçiyi arkadaşları kurtardı

SONRAKİ HABER

Oy pusulası örneği çıktı, 'ittifak' yer aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...