16 Ağustos 2012 12:17

Şemdinli Savcılığı’na göre yaşamını yitiren gerilla sayısı 7

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesinde günlerce devam eden çatışmalarda yaşamını yitiren 7 PKK’linin cenazesinin Malatya’ya gönderildiği öğrenildi. Şemdinli Savcılığı’nın resmi yazısındaki çatışmada yaşamını yitiren gerilla sayısı 7 olarak belirtilmesi Hükümet yetkililerinin “115 ölü” ifa

Şemdinli Savcılığı’na göre yaşamını yitiren gerilla sayısı 7
Paylaş

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesinde günlerce devam eden çatışmalarda yaşamını yitiren 7 PKK’linin cenazesinin Malatya’ya gönderildiği öğrenildi. Şemdinli Savcılığı’nın resmi yazısındaki çatışmada yaşamını yitiren gerilla sayısı 7 olarak belirtilmesi Hükümet yetkililerinin “115 ölü” ifadelerini yalanladı.

Şemdinli’de 23 Temmuz’da başlayan ve daha sonra günlerce süren çatışmalarda yaşamını yitirdiği açıklanan İran’ın Urmiye kenti doğumlu Siyabend Canfeda kod adlı İsmail Zamani’nin ailesi cenazeyi almak için Türkiye’ye gelerek Şemdinli Savcılığı’na başvuruda bulundu. Savcılık tarafından aileye verilen resmi cevapta şu ana kadar yaşanan çatışmalarda 7 HPG’linin cenazesinin Malatya’ya gönderildiği belirtildi. Savcılık yazısında, “Söz konusu çatışmada hayatını kaybeden BTÖ mensuplarından ölü ele geçirilen 7 cesedin Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na gönderildiği tespit edilmiştir. 7 ceset içerisinde oğlunuzun bulunup bulunmadığı hususunun belirlenmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na başvurmanız gerekmektedir” denildi. Yazı üzerine aile cenazeyi almak için Malatya’ya gitti. Savcılığın verdiği sayı ile başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Hükümet yetkililerinin şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda 115 gerillanın yaşamını yitirdiği şeklindeki açıklamalarını da yalanladı. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’teki hayat mücadelesine seyirci kalmayalım

SONRAKİ HABER

Şemdinli hükümet konağı bahçesinde patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa