20 Şubat 2018 17:14

Mahmud Abbas: Filistin BM’ye üye olsun

Filistin Devlet Başkan Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler'e Filistin'in 'üye ülke' olarak tanınması çağrısında bulundu.

Paylaş

Filistin Devlet Başkan Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler’de (BM), "gözlemci" statüsünde bulunan Filistin’in "üye" ülke olarak tanınması çağrısında bulundu.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Abbas, Filistin halkının 70 yıldır kendi topraklarında acı çektiğini belirtirken Filistin-İsrail sorununun çözülebilmesi için de çok taraflı bir mekanizma geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Abbas, BM kararlarına karşın İsrail’in, kendisini uluslararası hukukun üstünde görerek Filistin topraklarında yerleşimleri sürdürdüğünü aktardı. Silahlara karşı olduklarını ifade eden Abbas, "Silaha karşıyız; silahlar ve tanklar almak yerine okullar açıyoruz. Barış için diyalogları sürdürmeye hazırız. Kudüs’ün doğusunun Filistin’in başkenti olacağı, egemen bir Filistin devleti kurulmalı. BM'den bize yardımcı olmasını rica ediyoruz" dedi.

İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon ise Güvenlik Konseyi’nde Filistin lideri Abbas’ın çözümün parçası olmaya yanaşmamakla eleştirirken, Abbas’ın uluslararası kurumlarda yaptığı konuşmalarda barışa olan bağlılığından söz ettiğini ancak kendi halkına seslendiğinde ise çok farklı mesajlar verdiğini savunarak, "Mevcut ABD yönetimi barışa yönelik ilerleme sağlamak için uğraşıyor; ancak, Abbas, bir kez daha mazeret arıyor" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kosovalı eğitimciler zam talebiyle greve çıktı

SONRAKİ HABER

6 aydır maaşlarını alamayan inşaat işçileri iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa