17 Şubat 2011 23:26

Gül’e ‘Torbayı veto et’ çağrısı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gü’’ün İran gezisi sırasında, “Halkın arzularını dikkate almak ve köklü reformlar yapmak gerekir” sözlerine dikkat çeken KESK, Cumhurbaşkanı Gül’ü bu sözünün gereğini yaparak, “Torba yasayı veto etmeye” çağırdı.KESK’ten yapılan yazılı a&ccedi

Gül’e ‘Torbayı veto et’ çağrısı
Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gü’’ün İran gezisi sırasında, “Halkın arzularını dikkate almak ve köklü reformlar yapmak gerekir” sözlerine dikkat çeken KESK, Cumhurbaşkanı Gül’ü bu sözünün gereğini yaparak, “Torba yasayı veto etmeye” çağırdı.
KESK’ten yapılan yazılı açıklamada, torba yasanın, AKP’nin yasa yapma yöntemi ve anlayışının tipik bir örneği olduğu, birbiriyle ilgisi olmayan 290 maddelik tasarıyı kısa sürede TBMM’den geçirerek AKP’nin “demokrasi” anlayışını bir kez daha ortaya serdiği kaydedildi. Açıklamada, “Özellikle milyonlarca emekçiyi ilgilendiren maddeler için hiçbir aşamada emekçilerin görüşü ve eleştirileri dikkate alınmamıştır” denildi.
Son gün tasarıdan çıkarılan birkaç maddenin, AKP’nin, tepkileri azaltma çabası” olduğu vurgulanan açıklamada, “Esnek istihdam ile deneme ve denkleştirme süresini 2 aydan 4 aya çıkaran maddeler tasarıdan çıkarıldı. Ancak sürgünü, güvencesizliği, CEO atamasını, ödünç memurluğu, işsizlik fonunun yağmalanmasını düzenleyen maddelere dokunulmadı!” denildi,
AKP samimi olsaydı bu maddelerin de metinden çıkarılması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Samimi olsalardı bu maddelere karşı çıktığımız için 3 Şubatta üzerimize gaz bombaları atmaz, biber gazı sıkmaz, coplamaz, tazyikli su sıkmazlardı!” denildi.
ÇIKARILAN MADDELER YANLIŞIN KABULÜDÜR
Son gün tasarıdan çıkarılan maddelerin, ‘yanlışın kabulü” olduğu kaydedilen açıklamada, “O halde gençlerimizin üç kuruşluk ücretlerinin düşürülerek ölümcül koşullarda çalıştırılması yanlışı da düzeltilmelidir. Emekçilerin sürgün edilmesine yol açacak, İşsizlik Fonu’nu sermayeye peşkeş çeken düzenlemelerdeki yanlışlık da ortadan kaldırılmalıdır” denildi.
Ortaya çıkan çelişkili durumu düzeltme sorumluluğunun şimdi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de olduğu kaydedilen açıklamada, “Sayın Gül İran gezisi sırasında; ‘Halkın arzularını dikkate almak ve köklü reformlar yapmak gerekir...’ diyerek iletişim çağımızda olduğumuza dikkat çekmiş ve ‘Hükümetlerin halkın gerisinde kalmaması gerektiğini’ belirtmiştir.
Sayın Gül, eğer başkasına demokrat değilse söylediklerinin gereğini yapmalı ve aylardır torba yasadaki hak gasplarını dile getiren emekçilerin sesine kulak vermelidir… Torba yasayı veto ederek emekçilerin taleplerini karşılayacak düzenlemeler için girişimde bulunmalıdır” çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halka arzla özelleştirme aynı şey

SONRAKİ HABER

Amasya’da sağlıkçılar huzursuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...