16 Ağustos 2012 10:38

Lübnan’ı terkedin çağrısı

SUUDİ Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar, Lübnan’daki bir Şii aşiretin Sünni Müslümanları kaçırma olaylarından sonra, vatandaşlarına Lübnan’ı terketmeleri çağrısında bulundu. Kaçırılanlar arasında Türkiyeli bir işadamı da bulunuyor.Suriye’de muhalif güçlerin Lübnanlı El Mekda

Lübnan’ı  terkedin çağrısı
Paylaş

SUUDİ Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar, Lübnan’daki bir Şii aşiretin Sünni Müslümanları kaçırma olaylarından sonra, vatandaşlarına Lübnan’ı terketmeleri çağrısında bulundu. Kaçırılanlar arasında Türkiyeli bir işadamı da bulunuyor.

Suriye’de muhalif güçlerin Lübnanlı El Mekdad aşireti üyesini kaçırmasının ardından, misillemede bulundu. Aşiret, Suriye Özgürlük Ordusu militanı muhalifleri “barbar” olarak niteledi ve aşiret üyelerini bırakmaları için çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz gün Azez’de Suriye savaş uçaklarının bombardımanıyla 30 kişi hayatını kaybetmiş ve kriz Lübnanlılara sıçramıştı. Zira, ölenler arasında Suriyeli muhalifler tarafından kaçırılan ve Mayıs’tan bu yana rehin tutulan yedi Lübnan vatandaşı da yer alıyor.

Bu arada, dört Lübnanlı rehinenin hala kayıp olduğu bildirildi. Söz konusu rehinelerin öldürüldüğüne dair haberler yer almasına karşılık, henüz kayıp rehinelerin durumu hakkında net bir bilgi yok. El Mekdad aşireti, Suriyeli isyancılarla bağlantılı 20 kişiyi kaçırdığını söyledi. Kaçırılanlarla ilgili yayınlanan bir videoda görüntülenen iki rehineden birinin Özgür Suriye Ordusu mensubu olduğu belirtildi. Kaçırılanların çoğunun Suriyeli olduğu, aralarında Türkiyeli bir işadamı ve bir Suudi Arabistan vatandaşının bulunduğu bildiriliyor.
Suudi Haber Ajansı SPA, dışişleri bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberine göre, yetkilinin Suudi vatandaşlara Lübnan’ı terketmesi çağrısında bulunuyor.

Bu arada Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, kaçırılan Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin’in serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Ancak Adnan Mansur, Tekin’in salıverilmesi talebiyle bizzat telefonla aradığı Hatem Mekdad’tan olumsuz bir yanıt aldı. Hatem Mikdad’ın ifadelerini yansıtan İngiliz Independent gazetesi de “güçlü bir Şii aşireti” olarak nitelediği Mekdad aşiretinin üyelerinin kaçırma eyleminde sonra “yeni bir tırmanma” uyarısını yaptıklarına dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da 20 Şii yolcu öldürüldü

SONRAKİ HABER

Assange’ın sığınma talebi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...