16 Ağustos 2012 10:37

Pakistan’da 20 Şii yolcu öldürüldü

PAKİSTAN’ın Çilas kenti yakınlarında Vahabi teröristlerin 20 Şii yolcuyu, araçlarından indirerek ateşli silahlarla öldürdüğü bildirildi.Görgü tanıklarının anlattığına göre olay, Taliban’ın Vahabi militanlarının çoğunluğu Şii yolcuların bulunduğu otobüsü durdurması ve araçtan ind

Pakistan’da 20 Şii yolcu öldürüldü
Paylaş

PAKİSTAN’ın Çilas kenti yakınlarında Vahabi teröristlerin 20 Şii yolcuyu, araçlarından indirerek ateşli silahlarla öldürdüğü bildirildi.

Görgü tanıklarının anlattığına göre olay, Taliban’ın Vahabi militanlarının çoğunluğu Şii yolcuların bulunduğu otobüsü durdurması ve araçtan indirdikleri yolcuları vurmasıyla gerçekleşti. Tanıklar, militanların önce yolcuların kimliklerini kontrol ederek isimlerini mezheplerini kontrol ettiklerini bildirdi. Bölgede daha önce de Şii yolcuların taşındığı bir otobüste, kadınlar da dahil Şii’lerin öldürüldüğü saldırılar olmuş, hükümet saldırganların yakalanması ve tutuklanması konusunda başarısız olmuştu.   
Bu arada Taliban militanlarının başkent İslamabad’daki bir askeri hava üssüne bir saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırı üzerine birkaç saat boyunca yoğun çatışmalar yaşandı. İslamabad yakınlarındaki Minhas hava üssüne yapılan saldırı sonrası yaşanan çatışmada bir askerin öldüğü ve üssün komutanının ağır yaralandığı kaydedildi. Saldırganlardan ise sekiz militanın öldürüldüğü bildiriliyor.  Olay ertesinde Pakistan’da bulunan bütün askeri üsler alarma geçti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

9 milyarlık dış borç ödemesi

SONRAKİ HABER

Lübnan’ı terkedin çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...