16 Ağustos 2012 10:36

Kura çekimi iptal edildi

İŞSİZLİĞİN ulaştığı boyut toplumsal gerginliklere de yol açıyor. Kütahya’da TKİ’ye yapılan iş başvuruları sonrasında yapılan kura çekimlerinde yaşananlar bunun son örneği.Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Garp Linyitleri İşl

Kura çekimi iptal edildi
Paylaş

İŞSİZLİĞİN ulaştığı boyut toplumsal gerginliklere de yol açıyor. Kütahya’da TKİ’ye yapılan iş başvuruları sonrasında yapılan kura çekimlerinde yaşananlar bunun son örneği.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Garp Linyitleri İşletmesi’ne alınacak 46 işçi için noter huzurunda yapılan kura çekimleri Kütahya dışından başvuru alındığı iddiası nedeniyle gerginlik yaşanması üzerine iptal edildi.

İşçiler için yapılan müracaatlara göre Kütahya’da ikamet eden ilkokul mezunları için Tunçbilek Tesisleri’nde kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında Sivas doğumlu bir ismin okunmasına tepki gösteren kalabalık kuranın yarıda bırakılmasına neden oldu. Tepkilerin artmasıyla cam ve sandalyeleri kırıp işletme önünde oturma eylemi yapan işçi adayları, daha sonra belde çevre yolu üzeride yürüyüş yaparak bir süre trafiği kesmek istedi. Kalabalık daha sonra dağıldı. (Kütahya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Aygün ifade verdi

SONRAKİ HABER

9 milyarlık dış borç ödemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...