16 Ağustos 2012 10:33

Sürgün, işkence ve taciz iddiaları Adalet Bakanı’na soruldu

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden İzmir ve Kocaeli’deki cezaevlerine yapılan sürgünleri ve tutukluların asker ve gardiyanlar tarafından işkence ve tacize maruz kaldıkları yönündeki iddiaları Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu.Tüm Bel-Sen Cizre temsilcisiyken tutuklanan Metin Fındık, Abdullah Ko

Sürgün, işkence ve taciz iddiaları Adalet Bakanı’na soruldu
Paylaş

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden İzmir ve Kocaeli’deki cezaevlerine yapılan sürgünleri ve tutukluların asker ve gardiyanlar tarafından işkence ve tacize maruz kaldıkları yönündeki iddiaları Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu.

Tüm Bel-Sen Cizre temsilcisiyken tutuklanan Metin Fındık, Abdullah Koç ve Yakup Hezer’in  4 Ağustos 2012 tarihinde Kocaeli T Tipi Cezaevi’ne sevk edilmişti. Buldan, tutsakların sevk esnasında 24 saat boyunca elleri kelepçeli bir şekilde ring aracında bekletildiklerini çırılçıplak soyunmaya karşı çıktıkları için işkence gördüklerini belirterek konuyla ilgili idari soruşturmatalep etti.

SAVUNMA HAKKINI ENGELLER

17 Temmuz ve 4 Ağustos 2012 tarihleri arasında Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden sevk edilen tutuklu ve hükümlülerin Binlerce kilometre uzaklıktaki cezaevlerine sevk edilmelerinin savunma hakkına engeldir. Bu olumsuzluğun giderilmesine dönük Bakanlığınız tarafından ne gibi tedbirler alınmaktadır” diye sordu.
22 çocuk tutuklunun ailelerinden binlerce kilometre uzağa sevk edilmesinin çocuklarda ruhsal çöküntülere yol açabileceği uyarısı da yapan Buldan, bu durumun çocukların psikolojilerini ve gelişimini nasıl etkileyeceğine dair Bakanlığın bir araştırma yapıp yapmadığını da sordu.

‘ÇIPLAK ARAMA ISRARI NEDEN’

Buldan, Bakan Sadullah Ergin’e “Çıplak aramayı insan onuruna aykırı buldukları için kabul etmeyen tutuklu ve hükümlülere şiddet uygulayan, kıyafetlerini yırtan, darp eden hatta taciz eden kolluk güçleri ve gardiyanlar hakkında herhangi bir idari ve cezai işlem yapılmış mıdır, yapılmamış ise gerekçesi nedir?​” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hekimler 4+4+4’e karşı uyardı

SONRAKİ HABER

Bir yıllık benzin masrafları 454 bin lira!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...