16 Ağustos 2012 10:13

Sağlıklı toplum için akıllı ilaç kullanımı

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB), Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç’ın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) görevlendirdiği “Sağlık Anketörleri” aracılığıyla ilaç kullanımı ile ilgili başlatacakları projeye ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. TEB, halkın sağlığı açı

Sağlıklı toplum için akıllı ilaç kullanımı
Paylaş

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB), Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç’ın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) görevlendirdiği “Sağlık Anketörleri” aracılığıyla ilaç kullanımı ile ilgili başlatacakları projeye ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. TEB, halkın sağlığı açısından önemli olan konunun uzman kişilerce ele alınması gerektiğini vurguladı.
15 Ağustos 2012 tarihinde katıldığı bir ekonomi programında konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, “Akıllı İlaç Kullanımı” adlı doğru ilaç kullanımı ile bir proje başlatacaklarını duyurmuştu. Bu açıklamalara tepki gösteren ve konunun uzmanlarca değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, bu açıklamaların “Kafaları karıştırmaktan başka bir işe de yaramadığına” vurgu yaptı.
Kızılay, bu tür projelerle ilaç kullanımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine ve doğru bir şekilde ilacı kullanmalarını sağlamanın önemli olduğuna dikkat çekti. Kızılay, “Ancak, konunun uzmanı olmayan bu kişilerin televizyon ekranlarına çıkarak bu şekilde gelişigüzel açıklama yapmalarını doğru ve etik bulmuyoruz” dedi. Kızılay, Kılıç’ın bahsettiği gibi evlere “Sağlık Anketörleri” göndermenin de fiziken mümkün olmadığını dile getirdi.  Türkiye’de ilaç kullanımının Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol altında olduğunu hatırlatan Kızılay, konunun gerçek uzmanlar tarafından ele alınması gerektiğini, aksi takdirde sağlıklı bir toplum oluşturulamayacağını belirtti. Kızılay, “Sağlığınız için ve kamuda rasyonel tasarruf sağlanması için ilaçlarınızı akılcı kullanın ve bu konuda tek doğru bilgi kaynağı olan eczacınıza danışın” diyerek kamuoyuna seslendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kara Perşembe’de, ‘savaşa son verin’ çağrısı

SONRAKİ HABER

SES: 5 yaşındaki çocukları ilkokula göndermeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...