18 Şubat 2018 07:12

İran’da yolcu uçağı düştü

İran'da başkent Tahran'dan kalkan ve 50'den fazla kişiyi taşıyan bir yolcu uçağının İsfahan eyaletine bağlı Semirom kentinde düştüğü açıklandı.

Paylaş

İran’ın başkenti Tahran’dan kalkan ve içinde 50'den fazla kişinin olduğu belirtilen yolcu uçağı düştü. 

Tesnim Haber Ajansı, bu sabah saat 08.00’de Tahran Yasuç seferini gerçekleştiren Aseman Air firmasına ait bir yolcu uçağının radardan kaybolduğunu duyurdu. İçinde 50'den fazla kişinin olduğu uçağın Semiron ilçe yakınlarına düştüğü belirtilirken, enkazına ise henüz ulaşılamadı.

Fars haber ajansına konuşan  İranlı acil hizmetler direktörü Pir Hüseyin Kulivand "Uçak Semirom bölgesinde düştü ve tüm acil durum güçleri alarma geçirildi. Uçakta 50-60 yolcu bulunuyordu" dedi.

 

 

Aseman Havayolları halka ilişkiler müdürü Muhammed Tabatabai, "Bölgede yapılan aramadan sonra, uçağın düştüğünü öğrenmiş bulunuyoruz. Maalesef bütün sevdiklerimiz bu olayda hayatlarını kaybettiler" dedi.

Acil durum hizmetleri sözcüsü Pir Hüseyin Kulivand ise, uçakta yolcular arasında bir de çocuk olduğunu söyledi.

Yarı-resmi Mehr haber ajansı, Semirom valisine dayandırdığı haberinde, arama-kurtarma helikopterlerinin yoğun sis nedeniyle olay yerine ulaşamadığını, kurtarma çalışanlarının karayoluyla bölgeye gitmeye çalıştığını belirtti.

İran Kızıl Haçı, bölgeye 12 ekip sevkettiklerini duyurdu.

İran'da son yıllarda birden fazla uçak kazası meydana geldi.

Nükleer programı nedeniyle ülkeye uygulanan uluslararası yaptırımlardan ötürü, ülkenin uçak filosunun eskidiği biliniyor.

2015 yılında İran ile Batılı ülkeler arasındaki anlaşma uyarınca bu yaptırımların çoğu kaldırılmıştı.

Ülkenin 3'üncü büyük havayolu şirketi olan Aseman, geçen yıl 30 adet Boeing 737 model uçak almak için anlaşma imzalamıştı. (DIŞ HABERLER)

FOTO: Arşiv

ÖNCEKİ HABER

Afrin operasyonu 30. gününde: Zehirli gaz iddiaları BM'de

SONRAKİ HABER

Sibel Yiğitalp: Barış isteyen arkadaşlarımız tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...