16 Ağustos 2012 09:41

LGBTT bireyler linç tehdidi yaşadı, jandarma umursamadı

Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri Dikili’nin Çandarlı Beldesinde linç edilmekten dikkatleri sayesinde kurtuldu. Hem toplantılar yapmak hem de tatil yapmak için Çandarlı’yı seçen dernek üyeleri, saldırıya uğrayacaklarını jandarmaya bildirince “yapacak bir şeyimiz yok” cevabını a

LGBTT bireyler linç tehdidi yaşadı, jandarma umursamadı
Paylaş

14 Ağustos Salı günü İzmir'in Dikili ilçesinin Çandarlı beldesine 12 kişi gittiklerini söyleyen Demet Yanardağ, iki ev tuttuklarını ve iki gruba ayrıldıklarını anlattı. Evlere yerleştikten sonra ilk gün toplantılarını yaptıklarını hava kararınca da sahile indiklerini anlatan Yanardağ, bir süre sonra 3-4 kişilik bir grubun kendilerini izlediğini gördüklerini dile getirdi. “bu kişiler sürekli telefonla birileriyle konuşuyordu. Bir süre sonra sayıları 15’i buldu. Bize saldırmak için toplandıklarını anlayınca evlere geri dönmeye karar verdik. Biz kalkınca iki gruba ayrıldılar” diye yaşadıklarını anlatan Yanardağ, jandarmayı arayarak saldırıya uğrayacaklarını haber verdiklerini, ‘şiddet var mı? Yoksa bir şey yapamayız’ cevabı aldıklarını ifade etti. Birkaç kez daha jandarmayı aradıklarını dile getiren Yanardağ, kendilerini takip eden grubun bir süre sonra dağıldığını anlattı. Evlerine doğru giderken bir kişi tarafından takip edildiklerini de söyleyen Yanardağ, bu kişinin kaldıkları yeri öğrenmek için kendilerini takip ettiğini, ona yöneldiklerinde kaçtığını dile getirdi.

‘BURASI KALDIRMAZ’

Tutukları ev sahibine baskı yapıldığını da öğrendiklerini de anlatan Yanardağ, “Kaldığımız evin sahibine ‘travestilere neden ev veriyorsun, burada kalmasınlar’ demişler. Böyle olunca can güvenliğimiz için Çandarlı’dan ayrılmaya karar verdik. Bizim kaldığımız evin sahibi paramızı iade etti. Diğer evin sahibi ise ‘beni ilgilendirmez diyerek paramızı vermedi. Evi tuttuğumuz emlakçı ise ‘burası kaldırmaz’ diyerek saldırganları savundu” diye anlattı.

‘DÖNMELER GELMESİN’

Sabah olunca bir arkadaşlarının kahveye gittiğini ve orada kendileri hakkında ‘dönmeler buraya gelmesin, buranın ahlakını bozuyorlar, fuhuş için geliyorlar’ dediklerini duyduğunu belirten Yanardağ, daha sonra Çandarlı’dan ayrıldıklarını söyledi. “Aramızda sadece iki tane trans birey vardı. Sürekli saldırıya uğradığımız için, öldürüldüğümüz için bu tarz saldırılara karşı hep dikkatliyiz. Linçten de bu sayede kurtulduk. Kendi evimizde uyurken bile dikkatli olmak zorundayız. Her an dikkatli olmalıyız” diyen Yanardağ, yaşadıklarının sorumlusunun devlet olduğunu ifade etti.

DİĞER LİNÇLERDEN AYRI DEĞİL

Başlarına gelenlerin son günlerde yaşanan linç girişimlerinden bir farkı olmadığını dile getiren Yanardağ, “tek tip insan yaratmak isteyen hükümet, buna karşı çıkanlara saldırıyor. Farklı olanlara saldırıyor. Onlara yapılanları görmezden geliyor. Sadece bize değil farklı olan herkese saldırıyorlar” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TEB Başkanı Üstün Akmen: Müşfik Kenter dünyalaşmıştır

SONRAKİ HABER

Kara Perşembe’de, ‘savaşa son verin’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...