16 Ağustos 2012 09:21

TOGO direnişine iftar ziyaretleri

TOGO işçileri, direnişlerinin 108. gününde yine yalnız kalmadı. Ramazan ayı olması nedeniyle işçilere iftar ziyaretlerinde bulunan sendika ve örgütler desteklerini sürdürüyor.Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ardından da Çorum Köy Dernekleri ve Türk

TOGO direnişine iftar ziyaretleri
Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ardından da Çorum Köy Dernekleri ve Türk Metal-İş Ankara 1 ve 2 No’lu şubeleri işçileri yalnız bırakmadı. İftar öncesi ziyarette bulunan Türk Metal-İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Göçeroğlu ve 2 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu işçilerin yanında oldukları mesajı verdi.

Çorum Alaca İmat Köyü, Sungurlu Karakaya Köyü, Sungurlu Çiçeklikeller Köyü, Sungurlu Şekerhacılı Köyü ve Merkez Yenihayat Köyü olarak Mamak’ta faaliyet yürüten dernekler de TOGO işçilerine ziyarette bulundu. İşçilerle birlikte iftar yapan dernek üyeleri TOGO işçilerinin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanında olacaklarını söyledi.

İftardan sonra açıklama yapan Çorum Köy Dernekleri Başkanı Süleyman Eryılmaz, TOGO fabrikasının sahibinin de Çorumlu olduğunu hatırlatarak “Açlık sınırının altında maaşla işçi çalıştırmak Müslüman’ım diyene yakışıyor mu?​” diye sordu. Eryılmaz, “Bir Çorumlu olarak bu yapılan uygulamayı doğru bulmadığımızı ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlk 6 ayda 92 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

İHD: Gazetecilerin güvenlikleri sağlansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...