16 Ağustos 2012 08:44

Pelin Esmer’in ‘Gözetleme Kulesi’ Toronto Film Festivali’nde

PELİN Esmer’in yönetmenliğini üstlendiği Gözetleme Kulesi filminin dünya prömiyeri 6-16 Eylül tarihlerinde yapılacak 37. Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirilecek. Bu sene Toronto’ya Türkiye’den giden tek film olan Gözetleme Kulesi, dünyanın dört bir yanından en iyi sinema filmi örneklerine yer veri

Pelin Esmer’in ‘Gözetleme Kulesi’ Toronto Film Festivali’nde
Paylaş

PELİN Esmer’in yönetmenliğini üstlendiği Gözetleme Kulesi filminin dünya prömiyeri 6-16 Eylül tarihlerinde yapılacak 37. Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirilecek. Bu sene Toronto’ya Türkiye’den giden tek film olan Gözetleme Kulesi, dünyanın dört bir yanından en iyi sinema filmi örneklerine yer verilen “Contemporary World Cinema” bölümünde gösterilecek. Pelin Esmer’in bundan önceki filmi 11’e 10 Kala da 2010 yılında Toronto Film Festivali’nin “Kentten Kente” bölümünde yer almıştı.

Gözetleme Kulesi Toronto Film Festivali’nin ardından Türkiye prömiyerini, 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 19. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yapacak.
Filmde yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat’la, otobüslerde hostes olarak çalışıp, Tosya’da küçük bir otogara sığınan Seher’in suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşı artık birbirlerinin şahitliği altında yapmak zorunda kalışları konu ediliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alman Büyükelçiliği’nden Uçan Süpürge’ye destek

SONRAKİ HABER

Altın Portakal’da bir başyapıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...