16 Ağustos 2012 08:40

Akın bu kez çevre felaketini çekti

FATİH Akın, yeni belgeselinde Karadeniz kıyısındaki çay tarlaları ortasına kurulan dev çöp arıtma ve toplama tesisine karşı köylülerin verdiği mücadeleyi anlatıyor.sinemamuzik.com sitesinde yer alan habere göre, Fatih Akın’ın yönettiği, Bünyamin Seyrekbasan ile Herve Dieu’nun görüntü yönetmenliği

Akın bu kez çevre felaketini çekti
Paylaş

FATİH Akın, yeni belgeselinde Karadeniz kıyısındaki çay tarlaları ortasına kurulan dev çöp arıtma ve toplama tesisine karşı köylülerin verdiği mücadeleyi anlatıyor.
sinemamuzik.com sitesinde yer alan habere göre, Fatih Akın’ın yönettiği, Bünyamin Seyrekbasan ile Herve Dieu’nun görüntü yönetmenliğini yaptığı Cennetteki Çöplük (Der Müll im Garten Eden), 21 Eylül 2012’de Türkiye’de gösterime girecek.
Belgeselde, Karadeniz kıyısındaki bir köydeki çay tarlaları ortasına kurulan dev çöp arıtma ve toplama tesisine karşı köylülerin verdiği mücadele yansıtılıyor.
2006´da Yaşamın Kıyısında filminin final sahnesini çekmek için dedesinin köyüne giden Akın, köylülerin bu tesisin kurulmasına karşı verdikleri mücadeleyi görmüş, bundan çok etkilenmişti. Fatih Akın, Çamburnu´nun karşı karşıya olduğu çevre felaketini öğrenir öğrenmez, bu sorunla belgesel aracılığıyla mücadele etmeye karar vermişti.  
Belgesel 2012 Cannes Film Festivali´nde gösterilerek konuya uluslararası camianın dikkati de çekilmiş oldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeşilçam’da telif hakkının önü açıldı

SONRAKİ HABER

Alman Büyükelçiliği’nden Uçan Süpürge’ye destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...