16 Ağustos 2012 07:48

Pek çok merkezde 15 Ağustos eylemleri yapıldı

PKK’nin 15 Ağustos 1984’te Eruh-Şemdinli baskınlarıyla silahlı mücadeleye başladığını ilan etmesinin yıl dönümü nedeniyle bölge illerinin neredeyse tamamında ve bazı batı illerinde yürüyüş ve eylemler yapıldı.Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Urfa, Hakkari, Van, Adana, İstanbul, İzmir, Manisa gibi iller ile bağlı

Pek çok merkezde 15 Ağustos eylemleri yapıldı
Paylaş

Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Urfa, Hakkari, Van, Adana, İstanbul, İzmir, Manisa gibi iller ile bağlı ilçe ve beldelerde yapılan eylem ve etkinliklerde 15 Ağustos’un Kürt halkı için bir milat olduğu belirtildi.
Şırnak’ta yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericilerin de polise taşlarla karşılık vermesi üzerine başlayan çatışma bir süre sonra sona erdi. Şırnak’ın Cizre ilçesindeki etkinlikte de kısa süreli çatışma yaşandı. Şırnak’ın İdil ve Silopi ilçelerinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar kutlamalar yapıldı.

Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan ilçeleri, Hakkari merkez, Şemdinli, Çukurca, Van merkez ve Başkale ilçesinde, Mardin’in Nusaybin, Savur ilçelerinde Batman’da, Urfa’nın Viranşehir ilçesinde, Adana, İzmir, Manisa, İstanbul’un Beyoğlu, Ataşehir, Sultanbeyli, Küçükçekmece ilçelerinde de etkinlikler ve yürüyüşler yapıldı.

ÖZGÜR YURTTAŞ DERNEĞİNE BASKIN

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde bulunan Fatih, Körhat, Kaynartepe mahallelerindeki Özgür Yurttaş Dernekleri ile Yenişehir Gençlik Kültür Merkezi’ne dün eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Özgür Yurttaş Derneği Başkanı Seyfettin Kaya baskınların PKK’nin 15 Ağustos 1984’te Eruh-Şemdinli baskınının yıl dönümü nedeniyle yapıldığını söyledi.

Dernek binalarına yapılan baskınlarda bilgisayarın hard disklerine, kitaplara ve ramazan ayı nedeniyle yoksullara  dağıtılmak üzere toplanan 730 liraya el konuldu.

POLİS NOKTALARINA SALDIRI

Öte yandan 15 Ağustos günü, Bitlis’in Güroymak İlçesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık binalarına eş zamanlı olarak roketli saldırı düzenlendi. Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ses bombası atıldı. Mersin’de Akdeniz İlçesi'nde bir araya gelen yüzlerce kişi Siteler Polis Karakolu’na taş ve patlayıcı madde attı. Polis kitleye gaz bombasıyla müdahale etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDK’den Meclise çağrı: Barış için adım atın

SONRAKİ HABER

Sizi patronlar değil biz seçtik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...