15 Şubat 2018 17:30

Almanya'da AfD’li politikacıya dava açılıyor

Almanya Türk Toplumu, AfD’li politikacı Andre Poggenburg’un 'Derneğe ve Türklere yönelik ırkçı ifadeler içeren sözlü saldırısı'nı yargıya taşıyor.

Paylaş

Almanya Türk Toplumu, AfD’li Andre Poggenburg’un "Derneğe ve Türklere yönelik ırkçı ifadeler içeren sözlü saldırısı”nı yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Almanya Türk Toplumu’nun Başkanı Gökay Sofuoğlu, Stuttgarter Zeitung gazetesine verdiği demeçte, “Bu sözlerin AfD’nin seviyesizliğini gösterdiğini ve bu partinin ayrımcı ve ırkçı söylemlerde bulunmaktan çekinmediğini” söyledi.

‘DEVE GÜDÜCÜLERİ’

Poggenburg Çarşamba günü bir parti toplantısında yaptığı konuşmada Türk Toplumu’nun “kimyon tacirliği yapan deve güdücüsü” olduğunu söylemişti.

AfD’li politikacı bu ifadeleri Türk Toplumu’nun Almanya’da Yurt Bakanlığı kurulmasını eleştirmesine tepki olarak sarf etmişti. Andre Poggenburg parti toplantısında, “1.5 milyon Ermeni’yi katleden bu kimyon tacirleri bize vatan ve tarih dersi vermeye kalkıyorlar. Bu deve çobanları akıllarını kaçırmışlar galiba, defolup yerlerine dönsünler” mealinde bir cümle kullanmıştı.

Poggenburg aynı zamanda çifte vatandaşlık uygulamasını da eleştirmiş ve çifte vatandaşlığın “vatan ve yurt nedir bilmeyen ayak takımı yaratmaktan başka bir şeye yaramadığını”söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ermenistan'da 'dışkı' krizi

SONRAKİ HABER

Ankara Kitap Fuarı yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...