15 Şubat 2018 16:22

Nusaybin'de Êzîdîlerin taziye evine yıkım kararı

HDP Milletvekili Ali Atalan Nusaybin’in Efşê köyünde yapımı sürerken mühürlenen Êzîdîlere ait taziye evi için kayyımın yıkım kararı verdiğini söyledi.

Paylaş

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Bagok Dağı kırsalındaki Kaleli (Efşê) köyünde yaşayan Êzîdîler, 1980’li yıllarda göçe zorlandıktan sonra yeniden köylerine dönmeye karar verdi. Geçtiğimiz yıllarda geri dönüş kararı alan Êzîdîler ilk olarak 2 katlı taziye evinin inşasına başladı. Bir yandan da avukatları aracılığıyla tapularını almak için uğraş veren Êzidîlerin yaptığı taziye evi, kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendi.

ATALAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kendisi de Êzîdî olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ali Atalan, Efşê köyündeki Êzîdîlerin yaşadıkları sorunlara dair Mezopotamya Ajansına konuştu. Atalan, “Köyün yeniden inşa edilmesi ve yeni evlerin yapımı tamamen engellenmek isteniyor. Kaymakamlık, köyde yapılan taziyeevine yıkım kararı çıkarıyor” dedi.

Tüm engellemelere rağmen Êzidîlerin köylerine ve değerlerine sahip çıktığını söyleyen Atalan, “Mağdurlar, bu işin peşini bırakmayacaktır. Bizler de onlara yardımcı olacağız. Onlarla birlikte bunun takipçisi olacağız” dedi.

Engellemelere karşı hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Atalan, iç hukuk yollarının tükenmesi durumunda uluslararası hukuk yollarına başvuracaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’da depremzedeler kömür yardımı bekliyor

SONRAKİ HABER

Kazım Öz: Sanat dediğimiz yaratı baskı ve otorite tanımaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...