16 Ağustos 2012 09:08

Tekboy’da direniş sürüyor

LÜLEBURGAZ’da bulunan Tekboy Boyahanesi’nde çalışan DİSK Tekstil sendikasında örgütlendikleri için baskı gören işçilerin kıyımına devam ediliyor.Fabrikada işçilerin örgütlenmesinin önüne geçemeyen patron tehditler sonucu bazı işçilerin sendikadan istifasını sağlamasına rağmen iste

Tekboy’da direniş sürüyor
Paylaş

Fabrikada işçilerin örgütlenmesinin önüne geçemeyen patron tehditler sonucu bazı işçilerin sendikadan istifasını sağlamasına rağmen istediği sonucu alamayınca işçileri bir bir işten atmaya başladı. İlk olarak yaklaşık 30 işçinin işine son veren patron işten çıkarmaları sürdürüyor. DİSK Tekstil işçileri sendikası Edirne Şube Başkanı Savaş Testici, “Bizler arkadaşlarımız işlerine geri dönünceye ve işveren haklarımıza saygı göstermesini öğreninceye kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Görüştüğümüz işten atılan işçilerden Barış Günay ise şunları dile getirdi: “Bizler yapılan yanlış  uygulamalara, sömürülmeye, köle koşullarında çalıştırılmaya karşı  insanca yaşayacak haklara sahip olmak için sendikaya üye olduk fakat işveren bu hakkımızı tanımayarak yasaları hiçe sayarak bizleri işten çıkarması üzerine bu mücadeleye başlamış bulunmaktayız . İşten çıkarılan arkadaşlarımız ağırlıklı olarak sekiz, on senelik çalışanlardan oluşuyor. İşlerine son verilen diğer işçiler ise; İşveren yıllık dört ikramiye hakkımızı elimizden aldı, işletme içerisinde içtiğimiz sular sağlıksız, iş güvenliğimiz yok denecek kadar az işveren bizlere kaza riski olan  işleri yaptırmadan önce sorumluluğun bize ait olduğunu belirten kağıtlar  imzalatılıyor, sigortalarımız aldığımız para üzerinden yatırılmıyor asgari ücretin üzerinde para almaya hak kazandığımız durumlarda fazlası elden verilmekteydi, zorunlu mesai yaptırılıyor resmi tatillerde bile çalıştırılıyorduk.

Kriz döneminde işverenin bizleri izin dönemlerinde çalıştırmayarak kısa çalışma ödeneğine dahil ederek bu hakkı kazanmamızı sağlamış fakat bizlerden vekalet toplayarak almamız gereken ödenekleri kendisi almıştır bu durumda bizleri cebinden beş kuruş para çıkmadan çalıştırmış kanımızın son damlasına kadar sömürmüştür.

Başbakanın zamanında tekstil patronlarına emek hırsızları dediğini hatırlatan işçiler bugün hükümetinde hiç bir farkının olmadığını vurgulayarak yargı sisteminin işçinin emekçinin karşınıda olduğunu vurgulayarak işletme önünde duran jandarmanın tutumunu ise provakatörce ce bulduklarını aktardılar.”

İŞÇİLER KARARLI

İşçiler hukuksal ve eylemsel anlamda mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, Lüleburgaz tekstil işçilerini de bu onurlu mücadele etrafında birleşmeye davet etti. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direniş yeri yaşam yeri

SONRAKİ HABER

Şifalı su paralı hale getirilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa