13 Şubat 2018 23:33

ABD'de 'Chelsea bombacısına' ömür boyu hapis cezası 

New York ve New Jersey'de 2016 yılındaki bombalama olaylarında sanık olarak yargılanan Afgan asıllı Ahmad Khan Rahimi, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Paylaş

New York ve New Jersey'de 2016 yılındaki bombalama olaylarının zanlısı olarak yargılanan ve suçlu bulunan Afgan asıllı ABD vatandaşı Ahmad Khan Rahimi, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Sputnik’in haberine göre, New York'ta turistik Chelsea semtinde düdüklü tencere ile kurduğu düzenekle 30 kişinin yaralanmasına neden olan Rahimi'nin yargılanması tamamlandı. Rahimi, terör suçundan çıktığı mahkemede ömür boyu hapse çarptırıldı.

Manhattan'da çöp konteyneri yakınında yaşanan patlama sonucu 30 kişi yaralanmış, olayda ikinci bir düdüklü tencere benzeri düzenek daha bulunmuş ve güvenli bir şekilde imha edilmişti. New Jersey eyaletinde de yardım amaçlı düzenlenecek koşu öncesi çöp tenekesinin içine yerleştirilmiş bir bomba düzeneği patlamış, saldırıda yaralanan olmamıştı.

Ahmad Khan Rahimi, 19 Eylül 2016'da New Jersey eyaletinin Linden kentinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonrası yaralı ele geçirilmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Alman meclisinden iki ayrı Afrin raporu 

SONRAKİ HABER

Savaş ve OHAL koşullarına karşı mücadele etmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa