12 Şubat 2018 20:49

Merkel ve Yıldırım 15 şubat'ta Berlin'de bir araya gelecek

Almanya Başbakanı Merkel ile Başbakan Binali Yıldırım Münih'te yapılacak Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı öncesi Berlin'de görüşecek.

Paylaş

Münih'te yapılacak Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Berlin'de biraraya geleceği bildirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 15 Şubat Perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım'ı başbakanlık binasında ağırlayacağını duyurdu. Görüşmede "iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra uluslararası güncel konuların" ele alınacağı bildirildi. 

Yıldırım'ın görüşme sonrası Münih'te düzenlenecek Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılması bekleniyor. Yaklaşık 20 ülke liderinin ve 80'e yakın dışişleri ve savunma bakanının katılacağı konferansta Merkel bulunmayacak. Yıldırım'a ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik edecek.

Merkel ve Yıldırım'ın görüşmesinde, Türkiye'de yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel'in durumunun da gündeme gelmesi bekleniyor. Alman hükümeti Yücel'in serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu.

Türkiye'de altı Alman vatandaşı terör propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklu. Tutuklu gazeteci Yücel hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Hükümet Sözcüsü Seibert bugün yaptığı bir açıklamada Türk hükümetine ülkede siyasi nedenlerle tutuklu bulunan tüm Alman vatandaşlarının serbest bırakılması yönündeki çağrısını yineledi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de silahlı kavga: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Trump’ın oğlunun eşi Vanessa Trump hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...