15 Ağustos 2012 10:11

Irak'tan Bahçeli'ye vize yok!

Irak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Kerkük gezisi için vize vermedi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayramda planladığı Kerkük ziyareti Irak Merkezi Yönetimi’nin vize vermemesi üzerine iptal edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18-21 Ağustos tarihleri arasında Kerk&

Irak'tan Bahçeli'ye vize yok!
Paylaş

Irak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Kerkük gezisi için vize vermedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayramda planladığı Kerkük ziyareti Irak Merkezi Yönetimi’nin vize vermemesi üzerine iptal edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18-21 Ağustos tarihleri arasında Kerkük'e gitmeyi planlıyordu. Pasaportlara Kürdistan damgası vurdurmamak için Kerkük'e Musul üzerinden gitmeyi planlayan MHP heyeti, vize başvurusunu Irak Dışişleri Bakanlığı’na yaptı. Ancak Irak Merkezi Yönetimi, Devlet Bahçeli ve MHP heyetine vize vermedi. Gerekçe ise henüz açıklanmadı.

Irak'ın bu kararı üzerine gezi iptal edildi. MHP Lideri Bahçeli, bayramın birinci günü bayram namazını Kerkük’te kılmayı planlıyordu.

Ağustos'un başında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kerkük'ü ziyaret etmiş, Irak Dışişleri Bakanlığı, ziyaretle ilgili bilgilendirilmediklerini ve geziyi onaylanmadıklarını açıklamıştı. Açıklamada, "Ziyaret diplomasi geleneklerine aykırı şekilde yapılmıştır ve Irak'ın egemenliği ihlal edilmiştir, bu durum kimsenin çıkarına değildir. Bu iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyecektir, Türkiye bu tutumunun sonuçların hazır olmalıdır" değerlendirmesinde bulunulmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Behçet Uz Hastanesi’nde sağlıkçıya saldırı

SONRAKİ HABER

Afganistan’da intihar saldırıları: 48 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...