10 Şubat 2018 15:38

CHP Milletvekili Gürer: TYP’li çalışanları AKP belirliyor

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında işe alınanları İŞKUR’un değil, AKP’nin belirlediğini söyledi.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYP) kapsamında hangi ilde kaç kişinin çalıştırılacağının, illeri sosyoekonomik durumuna göre belirlendiğini açıkladı.

Ömer Fethi Gürer, verdiği soru önergesinde, TYP kapsamında 2017 yılında işe alınanların sayısı ile bunların illere ve kamu kurumlarına göre dağılımlarının açıklanmasını istedi. Bakan Jülide Sarıeroğlu, Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, TYP kapsamında çalıştırılan işçi sayısını açıklamadı. TYP düzenlenme usul ve esaslarının 12/03/2013 tarih ve 28585 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği’nde belirtildiğini anlatan Bakan Sarıeroğlu, “Buna göre, TYP kontenjanlarının dağılımında; illerin ve ilçelerin sosyoekonomik gelişmişlik durumları, ihtiyaçları, hizmet sağlayıcı kurum ve kuruluşlardan gelen proje teklifleri ile bölgelere göre değişkenlik gösteren güncel iş gücü piyasası göstergeleri bir arada değerlendirilmektedir” açıklamasında bulundu. Sarıeroğlu’nun soruları yanıtlamaktan kaçındığını söyleyen Gürer, işçilerin, normal şartlar altında İŞKUR aracılığıyla alınması gerekirken, bunların genel olarak AKP’nin il ve ilçe teşkilatlarınca belirlendiğine yönelik yoğun şikayet aldıklarını söyledi. Milletvekili Gürer, AKP Hükümetinin,  genel olarak seçim dönemlerine denk getirdiği TYP işçi alımlarında siyasi ayrımcılık yapmasını, devletin imkanlarını, kendi çıkarları için kullanılması anlamına geldiğini de ifade etti. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak istediği eşi tarafından sokak ortasında öldürüldü

SONRAKİ HABER

Haklarını isteyen göçmen işçilere hapis cezası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...