10 Şubat 2018 12:28

TV10 eylemi: Ülkeyi yönetenlerin yüreğine cemre düşsün

OHAL KHK'siyle kapatılan TV10 emekçileri bir kez daha kanallarının açılması talebiyle Taksim’de eylem yaptı.

Paylaş

TV10 emekçileri, OHAL KHK’siyle kapatılan televizyonlarının yeniden açılması için başlattıkları Galatasaray Meydanı'ndaki eylemlerine 71. haftada da devam etti. Eylemde “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz”, “Garip Dede Dergahı” pankartları açıldı, “Özgün basın susturulamaz”, “TV10 kapatılmasına Alevi halkı olarak rızamız yoktur”, “TV10 Alevilerin vicdanıdır, susturulamaz” dövizleri taşındı.

Eylemde ilk olarak söz alan TV10 programcısı Rohat Emekçi, bu haftaki eylemin Alevilerin kutsal ayı olan Hızır Ayı'na denk geldiğini söyledi. “Hızır ayı mazlumun evrensel dilidir. Nerede mazlum varsa Hızır orada, o renktedir” diyen Emekçi, “Hızır ayındayız, darda olana, zorda olana yetiş ya Hızır” dedi.

'ÜLKEYİ YÖNETENLERİN DE YÜREĞİNE CEMRE DÜŞSÜN'

Emekçi’nin ardından söz alan Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat da TV10 emekçileri Veli Büyükşahin, Haydar Güleç ve Kemal Demir'in tutuklu olduğunu söyledi. F oturması eylemine dikkat çeken Fırat, “Hızır günleri, havaya, suya, toprağa cemrelerin düştüğü gün. Gönül ister ki bu ülkeyi yönetenlerin de yüreğine cemre düşsün. Yeryüzü artık sevgiyle, barışla, kardeşlikle vuku bulsun” dedi.

Ötekileştirmenin ve ayrımcılığın son bulmasını istediklerini dile getiren Fırat, “Gönül ister ki her insan birbirinin elinde Hızır gibi olsun. Bu ülkeyi artık özgürlükler çerçevesinde buluşturmamız lazım” dedi. Fırat, TV10 emekçileri Büyükşahin, Güleç ve Demir başta olmak üzere tutukluların serbest bırakılması için dua etti. Eyleminin ardından Hızır Ayı etkinlikleri kapsamında elma dağıtıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Freni boşalan işçi servisi eve çarptı: 17 yaralı

SONRAKİ HABER

İHD cezaevindeki hasta tutuklu ölümlerine dikkat çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...