10 Şubat 2018 10:58

Adana’da Evrensel’le dayanışma yemeği düzenlendi

Adana’da Evrensel’le dayanışma amacıyla düzenlenen dayanışma etkinliğinde gerçeği yazan gazetelere dönük baskılara tepki gösterildi.

Paylaş

Adana’da Evrensel ile dayanışma yemeği gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte medya üzerindeki baskılara dikkat çekildi. EMEP, CHP, HDP, HDK, ÖDP, TÖP-G, SYKP ile KESK’e bağlı sendikalar, Adana Tabip Odası, DİSK Bölge Temsilcilerinin katıldığı etkinlikte Evrensel adına Sedat Başkavak konuştu. Başkavak, Evrensel’in bütün baskılara, davalara, para cezalarına, kapatmalara rağmen 23 yıldır işçilere, emekçilere olanı biteni tüm açıklığıyla anlatmaya devam ettiğini ifade etti.

Başkavak, “Evrensel, işçilere, emekçilere; köyünde, hastanesinde, işyerinde, mahallesinde, okulunda yaşadığını kolayca aktarma olanağı sağlıyor” dedi. Birçok gazetenin gerçeği yansıtma iddiası olduğunu dile getiren Başkavak, “20 gündür yaşananlar gösteriyor ki bütün gazeteler yalanı-yanlışı halkın zihnini karartmak üzere, doğru gibi göstermeye çalışıyor. Kimisi diyor ki tarafsızız, ama hepsi sermayenin sesi, hepsi havuz medyası. Hepsi iş cinayetlerini yazıyor ama bunun nedenlerini ve patronların sorumluluklarını yazmıyor. Hepsi çevre kirliliğini yazıyor ama hiç birisi Evrensel gibi bunun sermaye ile ilişkisini yazmaz. Hepsi savaşta ölenleri yazar ama gençler neden ölür, bu savaş kimin politikası, kimin çıkarına olduğunu yazmaz. Bütün gazeteler dünyanın döndüğünü yazar ama dünyada ne dolaplar döndüğünü yazmaz. Onun için Evrensel’e ihtiyaç var” dedi.

BARIŞ İÇİNDE BİR ARADA YAŞAMAYI SAVUNUYORUZ

Dayanışma etkinliğinde konuşan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Evrensel gazetesi denince akla barış, halkın haber alma özgürlüğü adına bedel ödeyen gazete, dayanışmanın anlamı geliyor. Çok zorlu bir süreçten geçiliyor. Örtülü bir faşizmle karşı karşıyayız. Bu dayanışmamız devam etmezse açık faşizme dönüşecek. Hiçbir ayrım yapmadan barış içerisinde bir arada yaşamanın gerekliliğine güveniyoruz” dedi. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise, “Ölüme karşı yaşamı savunanların suçlu gibi görüldüğü günümüzde, hepimizin sesi olan, umutlarımızı kaybettiğimiz noktada, özellikle CHP’nin Adalet yürüyüşünde yalnız olmadığımızı gösteren gazeteler az. Sesimize ses oldukları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SAVAŞA KARŞI ÇIKMAK SUÇ DEĞİLDİR

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Afrin’e ilişkin yaptıkları basın açıklaması nedeniyle HDK Eş sözcüleri ile bileşenlerin HDP’nin kongresini zayıflatmak için gözaltına alındığını dile getirdi. Savaşa karşı olmanın suç olmadığını dile getiren Beştaş, “Savaşa karışı yaşamdan yana olmak suç değil büyük bir erdemdir. Siyasi partilere, odalara derneklere yönelik baskılara karşı dimdik ayaktayız” dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, TTB Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alınmalarına dikkat çekerek hekimler olarak savaşın, çatışmanın olduğu her yerde her zaman savaşa karşı çıkarak barışı destekleyeceklerini dile getirdi. Evrensel etkinliğinde bir araya geldiklerinin altını çizen Ökten, “Sesimiz ancak birleşince gürleşir” dedi. Dersimliler Derneği Şube Başkanı Metin Çelik, Evrensel’in 23 yıldır demokrasi mücadelesi içerisinde yer aldığını belirterek teşekkür etti. KESK Adana şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, KESK ile Evrensel’in 23 yıldır mücadele ettiğini belirterek demokrasi için birlikte mücadele çağrısı yaptı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi insanları: Kayıplarımız için kafamız diktir

SONRAKİ HABER

Doğu Perinçek’e Dersimlilerden tepki geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa