10 Şubat 2018 09:02

10 Ekim katliamında yitirilenler 28. ayında anıldı

10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybedenler, katliamın 28. ayında Ankara Garı önünde anıldı. Anma'da katliamın olduğu yere anıt talebi dile getirildi.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler, katliamın 28. ayında Ankara Garı önünde anıldı. Anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun,  tüm sorumluların yargılanması ve katliamın yaşandığı yere bir anıt dikilmesi taleplerini dile getirdi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler, katliamın 28. ayında Ankara Garı önünde anıldı. Anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, 28 aydır her platformda adalet mücadelesi vermeye devam ettiklerini söyledi. Coşgun, tüm sorumluların yargılanması ve katliamın yaşandığı yere bir anıt dikilmesi taleplerini dile getirdi. 10 Ekim davasının 4-5 Nisan’da gerçekleşecek olan 8. tur duruşmalarına katılım çağrısında bulunan Coşgun,19 tutuklu IŞİD sanığının yargılandığı davanın, kitle desteğiyle bir noktaya geldiğinin ve bundan sonraki süreçte de bu desteğin önemli olacağının altını çizdi. 

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Hasan Bektaş, “Barış” demeye devam edenlerin bugün de baskılarla karşılaştığını belirterek, konfederasyonlarına yönelik saldırıların devam ettiğini ve KESK MYK üyesi Elif Çuhadar’ın hâlâ gözaltında tutulduğunu dile getirdi. Bektaş, bu süreçte mesleği insanları yaşatmak olan hekimlerin dahi “İnsanlar ölmesin” dediği için gözaltına alındığını ve susturulmak istendiğini dile getirdi. Tüm baskılara karşın susmayacaklarını ifade eden Bektaş, “Bu ülkeye barış, demokrasi gelinceye kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin yeni eş başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli

SONRAKİ HABER

Cumartesi insanları: Kayıplarımız için kafamız diktir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...