15 Ağustos 2012 11:23

Gürkan, Canan’ı ziyaret etti

Türkiye’nin en uzun süreli siyasi tutuklusu olan olarak bilinen ve 32 yıldır Bandırma’da cezaevinde olan Tahir Canan’ı Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ziyaret etti.Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı ile il ve ilçe yöneticilerinden oluşan bir heyetle cezaevi önünde bir basın açıklaması düzenleyen

Gürkan, Canan’ı ziyaret etti
Paylaş

Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı ile il ve ilçe yöneticilerinden oluşan bir heyetle cezaevi önünde bir basın açıklaması düzenleyen Gürkan, 1980 yılında Tahir Canan’ın işlemediği bir cinayetten tutuklandığını, suçu işleyenlerin bulunup ceza almalarına rağmen Canan’ın 12 Eylül mahkemelerinde ceza aldığını ve 31 yıldır cezaevinde tutuklu bulunduğunu hatırlattı.

Gürkan, “Referandum süreciyle birlikte uzun süredir 12 Eylülle hesaplaşacağını ve 12 Eylülü mahkum edeceğini söyleyen bir iktidar var.Tahir Canan’ın 31 yıldır cezaevinde olması ve bu hukuksuzluğun giderilmemesi, AKP Hükümetinin 12 Eylülle hesaplaşmayacağının bir göstergesidir. Eğer 12 Eylülle hesaplaşılacak ise bütün sebepleri ve sonuçları ile hesaplaşılmalıdır” dedi.

‘GAZİANTEP İŞÇİLERİ UMUT VERİYOR’

Gürkan başkanlığındaki heyet daha sonra Petrol-iş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan ve Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel’i makamlarında ziyaret etti. Gürkan daha sonra da Bandırma Öğretmenevinde KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ile güncel politik gelişmeleri değerlendirdi. Son dönemde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki direnişlere dikkat çeken Gürkan, “Gaziantep işçilerinin direnişleri umut verici. Ekonomik mücadele ile siyasal mücadeleyi birleştirmek, önümüzdeki süreçte acil ihtiyaçtır” dedi. (Bandırma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Eğitim yardımı’ çileden çıkardı

SONRAKİ HABER

Bir tek can kaybetmeye daha tahammülümüz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...