10 Şubat 2018 05:04

Kolombiyalı öğrencilerden mini etek protestosu

Kolombiya'da bir üniversite kadın öğrencilere mini etek giymemelerini tavsiye edince, öğrenciler kampüste mini etek ve şort giyme kampanyası başlattı.

Paylaş

Kolombiya'daki bir üniversitenin yönetimi, kadın öğrencilere "sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin dikkatlerini dağıtmamak" için mini etek giymemelerini tavsiye etmesi büyük tepki gördü.

Tavsiyenin cinsiyetçi olduğunu söyleyen öğrenciler, protesto için kadın, erkek tüm öğrencilerin kampüste mini etek ve şortlar giymesini öngören bir kampanya başlattı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Medellin kentindeki Papalık Bolivar Üniversitesi (UBP) kadın öğrencilerin giyimi konusundaki tavsiyesini internet sitesinde yayımlamıştı.

Tepkilerin ardından, tavsiyenin sadece genel bir öneri olduğu vurgulandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, tavsiyenin okula yeni başlayan öğrenciler için olduğu söylenirken "UBP öğrencilerin kişiliklerini ifade etme hakkına saygı duyuyor ve öğrencilerin giyimleri konusunda hiç kural koymadı" denildi.

İnternet sitesinden kaldırılan tavsiyeler "Üniversiteye giderken nasıl giyinmelisiniz?" başlığını taşıyordu.

Tavsiyelerde "Sınıf arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizin dikkatini dağıtmaktan daha rahatsız edici bir şey yoktur. Bu nedenle göğüs dekoltesi, mini etekler ve dar giysiler giymemenizi öneriyoruz" deniliyordu.

30 Ocak'ta internet sitesine konulan tavsiyelerin öğrecilerin sosyal medya hesaplarında hızla yayılmasının ardından #UBPEnFalda (Mini etekli UBP) etiketli bir kampanya başlatıldı.

Öğrenciler bu etiketle, kendilerinin ve arkadaşlarının üniversitedeki mini etekli ve şortlu fotoğraflarını paylaştı.

Üniversite daha önce de cinsiyetçilikle suçlanmıştı.

Okul 2015'te 5 ila 10 yaşındaki kız çocuklarını hedef alan iyi davranış kursları başlatmıştı ve kursun adı da "Kızsal şeyler" konulmuştu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Raşit Tükel ve Taner Gören görevlerine dönüyor

SONRAKİ HABER

AYM, savcıyı eleştiren avukata cezayı hak ihlali saydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...