09 Şubat 2018 18:26

Kulüp başkanı geri adım attı, ikinci başkan istifa etti

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu’nun kadın sporculara destek vermenin günah olduğunu söylediği yönündeki iddiaların sahibi geri adım attı.

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
RİZE

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yönelik sarf ettiği iddia edilen sözlerinin ardından başlayan tartışmalarda yeni bir gelişme yaşandı. Sütlüoğlu’nun kadın spor takımlarına destek vermenin günah olduğunu söylediğine dair iddiaların dayandırıldığı Yeşilçay Kadın Futbol Takımı Başkanı İdris Ocak iddiasından vazgeçti. Bu gelişme karşısında 2. Başkan Alaattin Onay ise hem başkanlık hem de kulüp üyeliğinden istifa etti.

SÜTLÜOĞLU’NUN İSTİFASI İSTENMİŞTİ

İddiaya göre Sütlüoğlu, kendisinden başkanı olduğu Yeşilçay Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı için yardım talebinde bulunan İdris Ocak’a “Kadın sporculara destek vermek günahtır” dedi. Bu iddiayı Kaçkar TV Spor Müdürü Alaattin Onay, pazartesi akşamı TV’deki canlı yayında dile getirmişti. Haber, ülke çapında büyük yankı bulmuş, çeşitli kuruluşlar ve bazı siyasi parti temsilcileri ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu’yu istifaya çağırmıştı.

SÜTLÜOĞLU: ONAY’IN TALEBİNİ KARŞILAMADIM KARALAMAYA ÇALIŞIYOR

Oluşan tepkiler sonrası, önceki gün iddialara cevap olarak yazılı açıklama yapan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, iddianın asılsız olduğunu, kendisinden sponsorluk talebinde bulunan Alaattin Onay’ın, talebi karşılanmadığı için karalama yaptığını, kadın sporculara destek vermenin günah olduğuna dair bir ifade kullanmadığını belirtmişti. İddianın sahipleri  Kaçkar TV Spor Müdürü Alaattin Onay ve Yeşilçay Kulüp Başkanı İdris Ocak, iddialarının arkasında olduklarını, Genel Müdürün kendilerini zan altında bırakmaya çalıştığını söylemişlerdi. Alaattin Onay, Sütlüoğlu’ya hodri meydan diyerek, yargı yolunu işaret etmişti.

İDRİS OCAK, BU KEZ GERİ ADIM ATTI

Yaşananların kamuoyunda büyük yankı bulması, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’ya yönelik tepkilerin artması üzerine iddianın asıl sahiplerinden İdris Ocak uydudan yayın yapan yerel bir TV kanalına açıklama yaparak Sütlüoğlu ve kamuoyundan özür diledi. İdris Ocak, “Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdim. Söz konusu görüşmede İmdat Sütlüoğlu kesinlikle böyle bir ifade kullanmadı. 6 ay önce gerçekleşen görüşmede bu tür bir söz söylenmedi. Öyle bir şey söylememesine rağmen ben söylemiş gibi başkalarına aktardım. Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu'dan, ÇAYKUR'dan ve tüm Rizelilerden özür dilerim” diyerek daha önce kameralar karşısında sarf ettiği sözleri bu kez inkar etti.

ONAY: BAŞKAN GERİ ADIM ATTI, İSTİFA ETTİM

Kulubün 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaattin Onay, Kulüp Başkanı Ocak’ın önceki iddialarından vazgeçmesiyle ilgili kendisine yönelttiğimiz soru üzerine şunları anlattı:
“Sayın başkanı açıklamaları sonrası telefonla aradım, kendisine ‘Neden geri adım attın?​’ diye sordum. Başkan bana ‘Benim üzerimden ÇAYKUR’a ve Sütlüoğlu’ya saldırıyorlar. Ben bu durumdan rahatsız oldum o aradı, bu aradı' gibi sıradan gerekçeler gösterdi.

Anlaşılıyor ki başkan Ocak büyük bir baskı gördü ve geri adım attı. Bu durumda beni açıkça yalnız bıraktı. Bu kabul edilebilir bir durum değil, daha dün Sütlüoğlu’nun bizim açıklamamızı yalanlayan açıklama yapmasının ardından kameraların karşısında beraberce geçtik ve olayın ne olduğunu açık bir dille anlattık. Bugün ise başka bir dille kendisini yalanlıyor, takdir kamuoyunundur. Bu saatten sonra böyle bir başkanla benim çalışmam artık mümkün değildir. Hem kulübün 2. başkanlığı hem de kulüp üyeliğinden istifa ettim. Ayrıca pazartesi noter aracılığıyla da istifa dilekçemi göndereceğim."

ÖNCEKİ HABER

İnsan yumurtası laboratuvarda büyütüldü

SONRAKİ HABER

Leyla Karal'ın öldürüldüğü yerde eylem: Sessiz kalmıyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...