09 Şubat 2018 17:00

‘Roboskîli aileler bir kez daha cezalandırılıyor’

HDP’li Ferhat Encu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine Şırnak’ın diğer milletvekillerinden tepki geldi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun vekilliğinin düşürülmesine kentin diğer vekillerinden tepki geldi.

Encu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle birlikte vekilliği düşürülen HDP’lilerin sayısının 7’ye yükseldiğini hatırlatan HDP’li Aycan İrmez, “Encu, Roboskî’nin gözü, kulağı ve diliydi. Encu Meclisteyken, Roboskî’de katledilen 34 kişi sürekli onların karşısında duruyordu. Bu nedenle Encu’ye ‘özel’ bir muamele vardı ve bu açık bir şekilde ortadaydı” dedi.

İrmez, karar ile Roboskîli ailelerin bir kez daha cezalandırılmak istendiğine vurgu yaptı. “Katliamı gerçekleştirenlerin yargılanması ve cezaevinde bulunması gerekirken, Encu şu an cezaevinde” diyen İrmez, Roboskîli ailelerin yarasının derinleştirildiğine dikkat çekti. Kararın, aynı zamanda HDP’ye oy veren 6 milyon seçmenin iradesine yönelik olduğunu söyleyen İrmez, şöyle devam etti:
“Amaç Roboskî’yi unutturmak, katledilen 34 kişiyi unutturmak ve Mecliste böyle bir fotoğrafın olmamasıdır. Bizler de, aileler de Roboskî’nin takipçisi olacağız.”

‘ROBOSKÎ’Yİ BİR KEZ DAHA CEZALANDIRMAKTIR’

HDP’li Leyla Birlik ise, “Roboskî Katliamı’nın hesabını vermeden, böylesi bir karar Roboskî’yi bir kez daha cezalandırmaktır” dedi. Birlik, şunları söyledi:
“Bu halk vekillerini seçti zaten. 7 Haziran’dan sonraki baskı ortamında gidilen 1 Kasım seçimlerinde halk iradesini seçti. Şırnak’ta bu politikaların karşılığı yok. Kolluk kuvvetlerinin gücü ile belediyelere kayyım bıraktılar. Fakat yarınki genel seçimlerde böyle bir imkanları olmayacak. Bu halk bu politikaları boşa çıkaracaktır.” (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Orhan Sarıbal: Mazot desteği vadedilenden düşük!

SONRAKİ HABER

Bu hafta sonu Kadıköy’de hangi kültürel etkinlikler olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...