09 Şubat 2018 16:37
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2018 20:13

Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'a hapis cezası

'FETÖ'nün Mülkiye Yapılanması'na ilişkin davada Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin çapkının da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında karar verildi.

Paylaş

'FETÖ'nün Mülkiye Yapılanması'na ilişkin İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 14 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Davaya bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, ayrıca hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak Mutlu'nun tahliyesine hükmetti.

Tutuksuz sanık İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da aynı suçlama ile 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çapkın hakkında da yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Ayrıca Mutlu ve Çapkın'ın diğer bütün suçlardan beraatine karar verildi.

Kararın ardından dışarı çıkan Hüseyin Çapkın; "Türk adaletine hep inandık, güvendik tahliye olduk. Küçük bir takıntımız var ama tahliye olduk tabii. Adalet sistemine inandık, çok şükür tahliye olduk, sevinçliyiz. Bizden vatan haini çıkmaz. Özeti bu" diye konuştu.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Hüseyin Avni Mutlu

İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saat 23.15 sıralarında cezaevinden çıktı. Yakınları tarafından karşılanan Mutlu basın mensuplarının soruları üzerine, "Gecenin bu vaktinde burada bulunmanız nedeniyle teşekkür ediyorum. Söyleyeceğim hiçbir şey yok. Çok mutluyum. Hepinize iyi görevler diliyorum. Hayrılı akşamlar diliyorum" ifadlerini kullandı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sigara paketlerine ‘tek tip’ uygulaması geliyor

SONRAKİ HABER

CHP’li Orhan Sarıbal: Mazot desteği vadedilenden düşük!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...