09 Şubat 2018 14:57

FEMEN, Poroşenko’yu Viyana balosunda protesto etti

FEMEN, yolsuzluk iddiaları nedeniyle Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’yu Viyana balosunda protesto etti.

Paylaş

Ukrayna merkezli kadın aktivist grubu FEMEN'den bir üye Avusturya'daki geleneksel Viyana balosunda eylem yaptı. Protestonun hedefinde ise yolsuzluk iddiaları gündemden düşmeyen Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko vardı.

Sputnik’in haberine göre FEMEN üyesi kadın, üstsüz protesto yaparak Poroşenko'nun yolsuzluk suçlamaları nedeniyle balodan çıkarılması çağrısında bulundu. Çok sayıda güvenlik görevlisi kadının üzerini bir halıyla kapadı. İsmi Alisa Vinogradova olduğu öğrenilen FEMEN üyesi kadın, salondan uzaklaştırılırken Poroşenko karşıtı sloganlar atmaya devam etti.

FEMEN'in internet sitesinde protestonun amacının Poroşenko gibi ‘ilkel bir madrabaz ve hortumcunun’ Viyana balosu gibi ‘aristokrat’ bir yerde olmasına karşı çıkmak olduğu belirtildi.

Açıklamada "Aristokrat kılığının altında vatandaşlarının kanı üzerinden gelir edinmeye tenezzül eden bir yağmacı yatıyor. Poroşenko s.ktir git balodan!" ifadeleri kullanıldı.

Poroşenko ve eşi Marina Viyana ziyareti sırasında dün akşam yapılan baloya katılmıştı. Baloda Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ve Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen de vardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Valilik HDP kongresine 'çanta yasağı' koydu

SONRAKİ HABER

Boya kokusu nedeniyle 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...