09 Şubat 2018 13:55

Mısır’da ülke genelinde askeri operasyon

Mısır ordusu, Sina Yarımadası, Nil Deltası ve batıdaki çöl bölgesinde büyük bir 'terörle mücadele' operasyonu başlattığını duyurdu. 

Paylaş

Mısır ordusu, Sina Yarımadası’nın orta bölgeleri ile kuzeyinde, ayrıca Nil Deltası ve batıdaki çöl bölgesinde büyük bir “terörle mücadale” operasyonu başlattığını duyurdu. 

Mısır ordusu sözcüsünün televizyonda yayımlanan açıklamasında “Güvenlik güçleri Sina yarımadasının kuzeyi ve ortasında teröristlere ve suç unsurları ile örgütlerine karşı kapsamlı bir mücadeleye başladı” dendi.

Sputnik’in aktardığına göre sözcü ‘2018 Sina Operasyonu’ adı verilen operasyonun Nil Deltası ve batıdaki çöllük bölge de dahil ülkenin diğer kısımlarını da kapsadığını belirtti.

Mısır, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 2013’te halk ayaklanmasının ardından ordu tarafından devrilmesinden bu yana Sina Yarımadası’nın kuzeyinde cihatçı unsurlarla mücaedele ediyor. 

Bölgede sıklıkla polis ve güvenlik güçlerinin ölümüne yol açan şiddetli saldırılar yaşanıyor.

2014’te kendilerini ‘Sina Vilayeti’ olarak adlandıran grup IŞİD’e biat ettiklerini ilan etmişti. Örgüt Mısır’daki bir dizi ölümcül saldırıyı üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

NATO iki yeni üs kurmayı planlıyor

SONRAKİ HABER

İngiltere’de göçmen köleler kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...