09 Şubat 2018 13:19

Oğlunu öldüren erkeğin duruşmasına anne katılamadı

Fatih'te 9 yaşındaki oğlunu öldüren erkeğin davası görüldü. Anne tedavi gördüğü ve ikinci bir travma yaşamamak için duruşmaya katılamadı.

Paylaş

İstanbul Fatih’te kasım ayında 9 yaşındaki oğlu Yiğitcan’ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Nezir Türkoğlu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması, İstanbul Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Anne Neriman Türkoğlu tedavi sürecinde olduğu, ikinci bir travmayı yaşamamak için duruşmaya katılmadı. Duruşma 10 Nisan’a ertelendi.

Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Nuray Yiğit müdahillik talebinde bulundu; talep mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Oğlunu öldüren Nezir Türkoğlu, savunmasında olayı hatırlamadığını iddia etti. Türkoğlu, olaydan iki ay önce, eylül ayında doğal gazı açarak kendisini ve oğlunu mutfağa kapattığını hatırlatan hakime “Oğlumu zehirlemeye çalışmadım. Annesi benden boşanmak istiyordu. Şaka yaptım, eve dönsün diye” cevabını verdi. “Ben evladıma kıyacak baba değildim. Bilmiyorum nasıl oldu. Evladım gitti bu durumda nasıl konuşabilirim” diyen Türkoğlu duruşma sürecince bol bol kendisini bu duruma eşinin getirdiğini, kendisiyle barışmadığı için bu noktaya geldiğini söyleyerek Neriman Türkoğlu’yu sorumlu göstermeye çalıştı. Yaşadığı travma sebebiyle tedavi gören ve bu sebeple davaya katılamayan Neriman Türkoğlu daha önce, “Çocuğum göz göre göre öldürüldü, daha önce de öldürmeye çalışmıştı, gözaltına alındığı gibi serbest bırakıldı, bir de üstüne çocuğu görme hakkı verildi” sözleriyle isyan etmişti. Tanık Ağabey Adem Deniz ve Anne Selime Deniz de daha önce Nezir Türkoğlu’nun Yiğitcan’ı doğal gazı açarak öldürmeye çalıştığını ve sürekli kendilerini de öldürmekle tehdit ettiğini hatırlattı.

Müşteki avukatları ihmali olan kamu görevlilerinin de davaya dahil olması talebinde bulundu, ancak savcılık davayı uzatma ihtimali olması ve dosyanın karışık olması nedeniyle talebin reddedilerek başka bir dosyada görülmesini talep etti. Duruşma ayrıntılı otopsi raporu, sanığın cezai ehliyeti raporu, tanıkların sunduğu fotoğraf ve ses kaydı delillerinin dosyaya toplanması; Neriman Türkoğlu’nun dinlenmesi kararıyla 10 Nisan 2018 tarihine ertelendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karamollaoğlu ile Erdoğan görüştü

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de inşaat iskelesi çöktü: 3 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...