09 Şubat 2018 12:32

Diren Coşkun 16 gündür ölüm orucunda

Tekirdağ 2 No’lu Cezaevinde kalan trans kadın tutuklu Diren Coşkun, 17 gündür ölüm orucunda.

Paylaş

Tekirdağ 2 No’lu Cezaevinde kalan trans kadın tutuklu Diren Coşkun, 176 gündür ölüm orucunda. Coşkun’u cezaevinde ziyaret eden avukatı Eren Keskin de, tecritte arkadaşıyla birlikte kalan Coşkun’un açık cezaevine çıkma hakkı olmasına rağmen çıkartılmadığını ve tedavi hakkının engellendiği için ölüm orucuna başvurduğunu söyledi. 

‘Bu sisteme güvenmiyorum, bütün güvenimi yitirdim bu yüzden ölüm orucuna başladım’ diyen ve sadece su ile beslenen Coşkun’u eyleminden vazgeçirmeye çalıştığını ancak ikna edemediğini belirten Keskin, “Diren şu anda sadece su ile yaşıyor. Kararlı görünüyor, fakat çok zayıflamış gördüm. Psikolojisi de iyi değildi. Diren toplumsal dayanışma beklediğini söyledi” dedi. Keskin son olarak, Coşkun’un taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyleyerek, İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak konunun yakından takipçisi olacaklarını belirtti. 

ARAT: TALEPLERİ İNSANİ

Coşkun’un ölüm orucuna başladığını kamuoyuna duyuran İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Demokratik Kadın Hareketi (DKH) Sözcüsü Kıvılcım Arat da, dayanışma amaçlı ölüm orucuna başladı. Arat, “Yıllardır insan hakları mücadelesi veren bir insan olarak, bir insanın göz göre göre ölüme gitmesine razı olamadım ve vicdani sorumluluğumu yerine getirdim. Diren’in attığı soluğa çığlık olmak istedim ve ben de Diren’in eylemi başarıya ulaşana ya da kendisi eylemini sonlandırana kadar onunla birlikte bu eyleme devam edeceğim. Biz Diren’in ölümüne göz yumduğumuz müddetçe o ölümde pay sahibi olacağız. Çünkü susmak suça ortak olmaktır, susmak onaylamaktır” dedi.

Coşkun’un taleplerinin insani talepler olduğuna vurgu yapan Arat, “Bu talepler çok büyük ve iktidara zarar verecek talepler değil. Onların geri adım atmasına neden olacak talepler değil. Vegan kendisi ve bu beslenme ihtiyacı bile karşılanmıyor. Aylarca domates ve haşlanmış patates ile besleniyor. Diren çok temel ve insani bir talepte bulunuyor. İnsanların sadece empati kurmasını istiyorum. Siz hiçbir hastaneye gidebilmek adına 15 gün aç kaldınız mı? Herkes bunu düşünsün.” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mendilci çocuk çıplak ayaklarıyla koştuğu yarışı kazandı!

SONRAKİ HABER

'Cezaevlerinde ihlal edilmeyen bir hak neredeyse kalmadı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...