09 Şubat 2018 11:51

'Savaşı durdurmak için güçlü ses çıkaralım’

Mezopotamya Ekoloji Hareketi tüm çevre örgütlerine çağrı yaparak ‘Savaşı durdurmak için güçlü bir ses çıkaralım’ dedi. 

Paylaş

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Afrin’de devam eden operasyona dair tüm çevre ve ekoloji hareketlerine çağrı yaparak, “Bu savaşı durduralım. Savaşı durdurmak için bir güçlü bir ses çıkaralım” dedi. 

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Afrin’de devam eden operasyona yazılı açıklama yayımladı.
Afrin’de süren operasyonun Türkiye’de ve dünyada barış yanlılarında ciddi endişelere yol açtığı söylenen açıklamada, “Savaşların çevre ve sağlık tahribatlarına en üst düzeyde yol açtığı bilinmektedir. Bu saldırı bölgedeki doğal dengenin geri dönülemez bir şekilde tahrip olmasına yol açacaktır. On binlerce zeytin ağacının tahrip edilip yıkıldığına dair haberler gelmektedir. Geçen hafta Afrin şehrine içme suyu sağlayan Meydan ki barajının bombalandığı ve barajda hasar oluştuğunu biliyoruz. Bunun sonucu içme suyu artık Afrin şehrine verilemiyor. Barajın yıkılması halinde akış yönündeki yerleşim yerlerinde ciddi insani ve maddi tahribatlara yol açacağı ortadadır. Bu savaşı başlatan ve körükleyenler nezdinde insan hayatı, çevre ve ekosistemin bir değerinin olmadığını biliyoruz. Bu halleriyle ekosistemden ve hayattan koptuklarını ve savaşlarına devam edeceklerini de görüyoruz” denildi. 

EKOLOJİ VE ÇEVRE ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

“Bizim çağrımız, hayat ağacı olan zeytinden, insanlıktan, çevreden ve ekosistemden yana olanlara” diyerek,  “Bu savaşı durduralım” denilen açıklamada, “Tarih boyunca barışın simgesi olarak görülen zeytin dalının bu savaşa ad olarak konulması bile bu süreçte ve sonrasında, gerçekliğin nasıl ters yüz edildiğinin ve edileceğinin habercisi olmaktadır. Çağrımız demokrasiden ve özgürlüklerden yana olanlara, Türkiye ve Dünya’daki çevre ve ekoloji hareketlerine. Bu savaşı durduralım. Bu savaşı durdurmak için bir güçlü bir ses çıkaralım” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İmam hatiplere Fetih Suresi talimatı: Dua mü'minin silahıdır

SONRAKİ HABER

Çukurca’da 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa