09 Şubat 2018 11:46

İmam hatiplere Fetih Suresi talimatı: Dua mü'minin silahıdır

İmam Hatip okullarında Afrin operasyonu için 'Fetih Suresi' okutulacağı talimatında yeni perde: Bu kez MEB Din Öğretimi Genel Müdürü istedi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü, imam hatip okulları müdürlerine gönderdiği mesaj ile her hafta Cuma namazı öncesi veya sonrası Fetih suresi okumalarını istedi. Mesajda “Dua mü'minin silahıdır” ifadeleri dikkat çekti. 

YALANLANMIŞTI

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde bulunan 37 imam hatip lisesine yazı göndererek, öğrencilerin 9 Şubat Cuma gününe kadar 100 bin Fetih Suresi okuması yönünde talimat verdiği haberleri üzerine yetkililerden yalanlama gelmişti. Ancak STK İmam Hatip Okulları Platformu Konya Koordinatörlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ikinci dönem açılış törenlerinde Afrin Operasyonu'na destek vermek amacıyla İmam Hatip Okullarında ‘Fetih Suresi’ okundu. 

BU KEZ DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEDİ

Son olarak MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, imam hatip okul müdürlerine gönderdiği mesajla Fetih Suresi tartışmasına noktayı koydu. Yılmaz gönderdiği mesajda, “Kıymetli Okul Müdürü Arkadaşlarım. Sizlerin de bildiği gibi ara tatili verdiğimizin ertesi gününde Afrin'i ve çevresini terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak, güzel Türkiyemizin, cennet vatanımızın  her türlü tehdite ve bölücü örgütlere karşı korunması ve mukaddesatımızın muhafazası için  Kahraman ordumuzun 'Zeytin Dalı' operasyonu başladı. Milletimiz, Devletimiz ve ordumuz yekvücut oldu. Askerimiz cephede savaşıyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Her ne kadar bizler bedenen onların yanında olamasak da zihnimiz ve gönlümüz onlarla. Ruhen onlarla birlikteyiz. Dualarımız onlarla” denildi. 

HER CUMA FETİH SURELERİ

Bu bağlamda okullarımızın açıldığı bu ilk haftanın Cuma'sından başlamak üzere operasyon tamamlanıncaya kadar her hafta Cuma namazı öncesi veya sonrası imam hatip okullarımızda uygulama mescidinde Fetih suresi okuyalım ve masum yavrularımızla, öğrencilerimizle ellerimizi açıp dualarla Rabbimizden yardim isteyelim” denildi. 

Yıllmaz'ın okul müdürlerine gönderdiği mesajda, “Dua mü'minin silahıdır. Allah bizimledir” sözleri dikkat çekti. 

ÖNCEKİ HABER

‘OHAL'e Karşı Hukukçular’ kuruluşunu ilan etti

SONRAKİ HABER

'Savaşı durdurmak için güçlü ses çıkaralım’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...