09 Şubat 2018 09:45

Buca Emek Ve Demokrasi Güçleri Platformu kuruldu

İzimir’in Buca ilçesinde emek ve demokrasi taleplerini OHAL'e karşı daha güçlü bir sesle yükseltmek amacıyla Buca Emek ve Demokrasi Güçleri kuruldu.

Paylaş

Buca’daki emek ve demokrasi güçleri OHAL'e karşı mücadeleyi yükseltmek için 11 maddelik deklarasyon yayınlayarak Buca Emek ve Demokrasi Güçleri'nin kuruluşunu ilan etti. Eğitim Sen 5 Nolu Şube, DİSK/Emekli Sen Buca Şubesi, CHP, EMEP, HDP, SYKP, Halkevleri Buca Şubesi, Veli-Der Buca Şubesi, Pir Sultan Abdal Derneği, Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi (BEKEV) ve Buca Kent Konseyi’nin katılımıyla oluşan güç birliği "OHAL değil, Barış ve Demokrasi istiyoruz" talebi ile bir araya geldi.

Toplantıda deklarasyonu okuyan Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Şenay Akyol, OHAL’e karşı mücadelenin önemini vurgulayarak “OHAL, muhaliflere, kadınlara, emekçilere ve haklarımıza karşı ilan edildi.  Bizler OHAL-KHK rejimine karşı barış ve demokrasi isteyenler,  Buca Emek ve demokrasi güçleri olarak birlikte mücadele olanağı yaratacağız” dedi.

Toplantıda konuşan, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı yaptığı konuşmada, TTB ve TMMOB’nin kendilerine biat etmediği için saldırının hedefi haline geldiğini ifade etti. Sarı, metal işçilerinin TİS sürecinde birliklerini koruyarak duruşlarının MESS’i dize getirdiğini belirterek, “Bu birleşik mücadelenin sonucudur. Emek ve demokrasi güçleri yan yana gelmek zorundadır” dedi.

TTB eski Merkez Konsey üyesi Dr. Zeki Gül de yaptığı konuşmada, OHAL’in bilimsel modern tıptan uzaklaşıp hacamatçıların söz sahibi olduğu bir dönem olduğunu belirterek, “Hacamatçılar OHAL döneminde modern tıbbı protesto etmişlerdir. OHAL, sağlıklı olma halini ortadan kaldırmıştır. Bütün savaşlarda çocuklar, kadınlar başta olmak üzere siviller zarar görür. OHAL ve savaş sağlık açısından zararlıdır” dedi.

KESK Şubeler Platformu adına Çağdaş Topal, OHAL’in haksız hukuksuz ihraçlar demek olduğunu, on bini aşkın emekçinin ihraç edilerek açlığa mahkûm edildiğini belirterek, “KESK yöneticisi Elif Çuhadar arkadaşımız geriye dönük suçlama ile gözaltına alınmıştır. OHAL tek adam rejiminin aracı olarak kullanılmaktadır” dedi.

TMMOB adına Melih Yalçın ise, yerellerde emek ve demokrasi güçlerinin birlikteliğinin çok önemli olduğunu söyleyerek “Birlikte mücadele samimiyetle olur. İnsanlığımızla, onurumuzla birlikte mücadelemizi sürdürmeliyiz. Birlikte olursak ancak saldırıları savuşturabiliriz” şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Gözaltılar azmimizi, kararlılığımızı çoğaltır

SONRAKİ HABER

'Seçim, kutuplaşmayı seven siyasetçi için bereketlidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...