09 Şubat 2018 05:05
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2018 07:34

TSK’nin Afrin’e yönelik operasyonu 21. gününde

TSK'nin Afrin’e yönelik askeri operasyonu 21. gününde devam ediyor, 1 asker yaşamını yitirdi.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), önceki gece ve dün sabah Suriye’deki Kürt kenti Afrin ve çevresine yönelik hava bombardımanına yeniden başladı. 

İdlib’de el Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) örgütünün bir Rus savaş uçağını düşürmesinin nedeniyle 3 gün boyunca kapatıldığı belirtilen hava sahasının açılması üzerinde yeniden başlayan bombardımanda Bafilun Dağı’nın da aralarında olduğu hedeflerin vurulduğu açıklandı. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da operasyonu havadan denetledi. 

TSK’den yapılan açıklamada, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ile birlikte, Havadan İhbar Kontrol Uçağından Suriye kuzeyinde başarı ile sürdürülen harekatı denetlemiştir” denildi.

YOĞUN BOMBARDIMAN

Habere göre, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu’ndan, Suriye’nin Afrin kentinin batısındaki Cinderes beldesine tank, obüs ve Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri (ÇNRA) ile atışlar yapıldı. Afrin’in batısındaki Eşkan ve Cukali Favkani köylerinin kontrolünün de TSK ve cihatçı ÖSO gruplarının kontrolüne geçtiği açıklandı. 

1 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan operasyondan ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Dün de 23 yaşındaki Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu’nun yaşamını yitirdiği açıklandı. Pamukçu’nun ölüm haberine Hatay’ın Antakya ilçesi Akasya Mahallesinde oturan ailesine ulaştırıldı. 

ANHA: İKİ SİVİL ÖLDÜ

Kuzey Suriye merkezli ANHA haber ajansı, önceki gece gerçekleştirilen hava saldırılarında Afrin kantonu merkezi ve ilçelerinin bombalandığını ve iki sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Haberde, Perşembe günü önce Cindires ilçesine bağlı olan Eşkan ve çevre köylerinin ardından Afrin kentine bağlı Eşrefiye mahallesine hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Yaşamını yitiren sivillerin ise Emine Şahin isimli bir kadın ve 70 yaşındaki Abdulkadir Osman olduğu açıklandı. 

CİNDERES İLÇESİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

ANHA ajansı dün de Afrin’e bağlı Raco ilçesinin havadan bombalandığını, Cinderes etrafında ise TSK ve ÖSO güçleriyle Suriye Demokratik Güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.

SPUTNİK: AFRİN’DE İLAÇ STOKLARI TÜKENİYOR

Bu arada Rus haber ajansı Sputnik, Afrin merkez hastanesinde, çok sayıda yaralı olması nedeniyle ilaç stokunun bitmek üzere olduğunu duyurdu.  

Haberde, hastanede çalışan bir cerrahın, “Ameliyat için gerekli ilaç kıtlığı şimdiden hissediliyor. Narkoz henüz var. Kan, gelen gönüllüler tarafından sağlanıyor, kan da şimdilik var. Ama venöz besin maddeleri, ameliyat sonrası için besleyici maddeler, tetanos serumu, bunlar artık yok. Şeker hastaları için insülin de yok. Ayrıca enfarktüs öncesi durumdaki insanlar için Clexane da yok” sözlerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

TSK'DEN AÇIKLAMA

TSK'den Afrin operasyonunun 21. gün ile ilgili açıklamada: "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 08 Şubat 2018 tarihinde, 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.062 olmuştur" denildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

AP’nin OHAL’i kınayan kararına, Dışişleri’nden tepki 

SONRAKİ HABER

Çocukların 12 saatlik emeğinin karşılığı: 20 TL ve 10 ekmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...