15 Ağustos 2012 09:22

Kürtlerin beyaz mendilini görün artık!

Bir ülke düşünün anneler ve babalar evlatlarını kendi elleriyle  toprağa veriyor. Ve bu durum egemenler ve egemen anlayış tarafından da topluma kanıksandırılmaya ve ‘kaderleriymiş’ gibi anne-babalara, topluma anlatılmaya çalışılıyor. Peki neden? Sebebi malum, bir türlü çözüme kavuşturulmayan Kürt sorunu

Kürtlerin beyaz mendilini görün artık!
Paylaş
Şerif Karataş

CEZAEVİNDEN ÖYKÜLER

Kürtleri anlamak ve yakın tarihimizde Kürtlerin uğradığı haksızlıkları yakından bilmek isteyenlere Evrensel Basım Yayın’dan çıkan Beyaz Mendil adlı öykü kitabını önermek mümkün. Aslında kitabın yazarı Nevzat Güngör’ün hayat hikayesi Kürtlerin yaşadıklarına dair bir kesit sunuyor. Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğan Güngör, çocukluğunun bir bölümünü Muş’un Bulanık ilçesinde yaşadıktan sonra tekrar doğduğu yere döner. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 3. sınıf öğrencisiyken politik nedenlerden dolayı 1992’de tutuklanır.
Tutuklu hali Kocaeli 2 Nolu F Tipi Cezaevinde devam eden Gürgör’ün “Görünmez Adam” ve “Yalnız Kime Mahsus” adlı 2 öykü kitabı da bulunuyor. Kitaba adını veren “Beyaz Mendil” öyküsü ve “Burası değil Afrika orası” öyküleri Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen yarışmada Türkçe öykü dalında birincilik ödülüne layık görülmüş. Yazar, Beyaz Mendil kitabıyla Kürtlerin uğradığı ve karşılaştıkları zorluklara karşın verdikleri mücadeleyi öykünün edebi gücüyle okura başarılı bir şekilde sunmuş. Her öyküsüyle Kürtlerin uğradığı haksızlığı yalın bir şekilde anlatan Güngör’ün öykülerinin özellikle Kürtlerle empati kurmak isteyen okuru beklediğini söyleyelim! (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Unutulan Kardeşler

SONRAKİ HABER

Ramazanda karın tokluğuna tecavüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...