09 Şubat 2018 04:23
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2018 07:46

İstanbul, İzmir ve Ankara'da HDK bileşenlerine operasyon

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ev baskınlarında, aralarında HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Paylaş

İstanbul, Ankara ve İzmir’de bu sabah Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşeni parti ve kurumların üye ve yöneticilerinin kaldığı çok sayıda adrese baskın düzenledi. Aralarında HDK Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi gözaltılar bugün de sürdü. HDP'nin bileşeni olan birçok siyasi parti ve kurum temsilcisi, bu sabah evlerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. 

Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesinin açtığı soruşturma kapsamında yapılan operasyonda şu ana kadar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu,  Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaelli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi, SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya ve HDP PM üyesi Orhan Çelebi'nin İstanbul’daki adreslerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındıkları bilgisine ulaşıldı. 

HDP EŞ GENEL BAŞKANI KEMALBAY HAKKINDA GÖZALTI KARARI

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Kemalbay'ın da adının bulunduğu listede 17 kişinin isminin olduğu belirtildi.

Gözaltılarla ilgili açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Soruşturma kapsamında PKK/KCK üyesi 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, emniyet ve jandarma görevlilerimiz tarafından bu sabah itibaren operasyon başlatılmıştır" denildi. Gözaltına alınanların HDP'nin geçen hafta sonu düzenlediği Kadın Konferansı'nda "harekât aleyhinde bildiri okudukları ve açıklamalarda bulundukları" iddia edildi. Açıklamada "Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah erken saatlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerden Hacer Ö. Diyarbakır'da, Ahmet K. Antalya'da, Musa P., Onur H., Fadime Ç., Özlem Eylem T., Naci S. ve Keziban K. ise İstanbul'da gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın da aralarında bulunduğu diğer şüpheliler aranıyor" denildi.
 

KOÇYİĞİT HAKKINDA DA GÖZALTI KARARI

Yine HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit'in de, İzmir Menemen'deki evine polis baskını yapıldığı öğrenildi. 
 
Koçyiğit'in olmadığı evde, polisler tarafından eşine yapılan bilgilendirmeye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Koçyiğit’in de aralarında olduğu 12 isim hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.  Ardından yapılan arama, evdeki bilgisayar ve telefon gibi teknik cihazlara el konuldu.

 {{345012}}

PİROĞLU SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu serbest bırakıldı. Sabah İstanbul Kadıköy'deki evinden gözaltına alınan Piroğlu, Hasanpaşa Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

TUTUKLANAN DBP EŞ GENEL BAŞKANI MEHMET ARSLAN'IN EVİNE ‘HDK’DEN GÖZALTI KARARI VAR’ DİYE BASKIN

Afrin operasyonuna yönelik açıklamaları nedeniyle 6 Şubat'ta gözaltına alınan ve dün akşam çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan'ın Diyarbakır merkez Kayapınar'da bulunan evine polis baskın düzenledi. Sabaha karşı eve gelen polisler 2 saat 10 dakika boyunca arama yaptı. Evi dağıtan polisler 12 kitaba el koydu. 
 
Arslan'ın bu sabah Halkların Demokratik Kongresi (HDK) merkezli düzenlenen ve birçok kişinin gözaltına alındığı ev baskınları kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. 

DBP EŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR DE GÖZALTINDA 

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir , Diyarbakır'daki DBP Genel Merkez irtibat bürosuna geldiği sırada polislerce gözaltına alındı.

GEBZE’DE EV BASKINLARI: 20 HDP’Lİ GÖZALTINDA

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, aralarında HDP Gebze ilçe eşbaşkanları Damla Bağcı ve Mustafa Altunbaş’ın da olduğu 20 HDP'liyi gözaltına aldı. 20 kişinin Kocaeli TEM Şube'de tutulduğu belirtildi.

HAMZAOĞLU: BU TÜR MÜDAHALELER MOTİVASYONUMUZU ARTIRIR

Gözaltına alınmadan önce Mezopotamya Ajansı’na İstanbul’daki gözaltı operasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, "Bu tür müdahaleler motivasyonomuzu artırır' açıklaması yapmıştı. Hamzaoğlu, hem HDP hem de HDK’ye dönük göz altıların 11 Şubat’ta yapılacak kongre öncesine denk gelmesinin tesadüfi olmadığını belirterek, “Bununla içerik olarak yapmaları mümkün değil ama katılımcı sayısı itibariyle cılız bir kongreye dönüştürme hedefi taşıdıklarını özellikle söylemek mümkün. HDK olarak yıllar önce içimizden çıkmış bir partinin bu sürecine destek vermek gibi bir sorumluluğumuz var. Bizim yöneticilerimizin de içinde bulunduğu gözaltı süreci de benzer bir ilişki ile değerlendirilebilir. Hep beraber ayakta kalmaya, günlük olarak işlerimizi aksatmadan işlerimizi yerine getirmeye büro faaliyetleri de dahil hiçbir şekilde ertelemeye mahal vermeden devam ediyoruz. Bu tür müdahaleler motivasyonumuzu arttırır sadece. Aldığımız motivasyonla da kongreye gideceğiz” diyerek tepki göstermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tillerson Amman, Ankara, Beyrut, Kahire ve Kuveyt turunda

SONRAKİ HABER

ABD’de geçici bütçe reddedildi hükümet yine kepenk kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa