09 Şubat 2018 00:39

'Emek ve meslek örgütleri itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor'

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 'Emek ve meslek örgütleri gözaltılarla itibarsızlaştırılmaya ve marjinalize edilmeye çalışılıyor' dedi.

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Afrin operasyonunun başlamasının ardından, özellikle son bir haftadır, muhalif kesimlere yönelik yoğun bir gözaltı süreci yaşandığını belirtti.

TTB Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alınmasının ardından  KESK MYK üyesi Elif Çuhadar'ın da sabah saatlerinde evine yapılan bir baskınla gözaltına alındığını hatırlatan Bozgeyik, "Anayasal kurumlar olan emek ve meslek örgütleri ile onların temsilcileri, bu yolla itibarsızlaştırılmaya ve marjinalize edilmeye çalışılıyor" dedi.

Bozgeyik, tüm girişimlerine karşın Çuhadar'ın gözaltı gerekçesinin ne Çuhadar'a ne de kendilerine iletildiğini, Çuhadar'ın ne ile suçlandığının ancak önümüzdeki günlerde İzmir'de açılacak olan soruşturma dosyasıyla ortaya çıkacağını belirtti. Hükümetin, başta emek ve meslek örgütleri olmak üzere kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef haline getirdiğini ifade eden Bozgeyik, KESK'in de hükümetin ekonomi politikalarına ve çalışma yaşamına ilişkin uygulamalarına muhalif olması sebebiyle hedef olabildiğini dile getirdi.

Bozgeyik, katıldıkları panel ve toplantılarda sendikalarının görüşlerini ilettiklerinin altını çizerek "MYK'deki arkadaşlarımız da bu panellerde kamu emekçilerinin sorunlarına, ülkenin siyasi atmosferine ilişkin görüş ve düşüncelerini doğal olarak ifade ediyor. Görüş ve düşünce özgürlüğünü kullanma hakkına karşı 'Ya benim gibi söyleyecek, ya düşünecek' dayatmasının artması kabul edilemez." dedi.

Demokrasilerde hükümetler olduğu sürece muhaliflerinde de var olacağını söyleyen Bozgeyik, demokratik ve anayasal haklarını kullanan kurumlar olarak mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bozgeyik, asılsız gerekçelerle ve toplumsal baskı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen bu uygulamaların bir an önce son bulmasını ve Elif Çuhadar ile birlikte İzmir'de aynı dosya kapsamında gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

ÖNCEKİ HABER

İşçiler her gün 12 saat çalışsa da yoksulluktan kurtulamıyor

SONRAKİ HABER

'Rant imparatorluğuna karşı mücadelemiz hedef alınıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...