08 Şubat 2018 13:08

Genel-İş: Ayrımsız kadro mücadelemiz sürecek

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube yaptığı basın açıklamasıyla ayrımsız, eşit kadro mücadelelerinin süreceklerini vurguladı.

Paylaş

Bornova Belediyesinde örgütlü Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, Hükümetin KHK’le yaptığı kadro düzenlemesinin yaratacağı mağduriyetlerle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki açıklamaya DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş’e bağlı diğer şubelerin yöneticileri de katılarak destek verdi. Açıklamada “Ekmeğime, geleceğime dokunma”, “İşsizlik değil, yaşanacak ücret istiyoruz”, “OHAL ve KHK düzeni istemiyoruz” ve “Cezanın cezası olmaz” yazan dövizler taşındı. Açıklamada “Hükümet yasanı al başına çal” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı. 

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Kemal Köroğlu, düzenlemenin eşitsiz, ayrımcı ve kamu istihdamına uygun olmadığının altını çizerek hukuk dışı ve adaletsiz olduğunu ifade etti. Belediye şirketine geçişte 657 No’lu kanunun uygulanmasının keyfi bir karar olduğunu belirterek hüküm giymiş işçilerin çalışma hakkından yoksun bırakılmasına karşı olduklarını vurguladı. 

Emekliliği gelen işçilerin işten çıkarılmasına da değinen Köroğlu, kamuda çalışan işçilerin emekliğe zorlanmadığını hatırlattı ve belediye şirketlerinde de dayatma olmaması gerektiğini belirtti. Köroğlu, uygulamanın bu yönüyle de eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. 

‘SUÇLU DEĞİL İŞÇİYİZ’

Yerel yönetim işçileri için eşit kadro hakkı için mücadeleyi devam ettireceklerinin altını çizen Köroğlu, “Kadro mücadelesini eşitlik arayarak sürdüreceğiz. Hiçbir Hükümetin, hiçbir belediyenin işçiler arasında ayrım yapma ve eşitsiz davranma hakkı yoktur. Bizler suçlu değiliz, işçiyiz ve sendikamızla güçlüyüz. İş ekmek olmadığı için sürece barış ta olmayacak. Kadro hakkımızı gasbettirmeyeceğiz” dedi. 

‘ÇALIŞMA HAKKINI ENGELLEMEYİN’

Daha sonra konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da Hükümetin kadro düzenlemesinin lutüf olmadığını belirterek şunları söyledi: “Belediye şirketlerinde çalışma reva görüldü. Sorun yok ama sorun eski hükümlü arkadaşlar zaten çalışma hakkına sahipti. Çalışırken işimizden  edilmek istemiyoruz. Hükümlü olmamız çalışma halkımızın elimizden alınmasına sebep değildir. Bakanlara sesleniyorum, insanların çalışma hakkını engellemeyin. Çalışma insan hakkıdır. Hakkımıza sahip çıkıyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yol-İş taşeron işçilerle toplantı yaptı

SONRAKİ HABER

Kati Piri, Türkiye’deki yargı sürecini eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...